Rakı tutarları temmuz 2024: Zamların ardı arkası kesilmiyor! Bir rakı grubuna daha zam

Son zamanlarda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 6 aylık üretici enflasyon verilerinin ardından, akaryakıt, alkollü içkiler ve tütün mamulleri gibi ürünlere yönelik özel tüketim vergilerinde artışlar gerçekleşti.

Son zamanlarda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 6 aylık üretici enflasyon verilerinin ardından, akaryakıt, alkollü içkiler ve tütün mamulleri gibi ürünlere yönelik özel tüketim vergilerinde artışlar gerçekleşti. Bu vergi artışlarına ek olarak, birçok üründe üretici fiyatları da yükseldi. Özellikle rakı fiyatları, farklı marka ve türlerine göre değişiklik göstermekle birlikte genel olarak ortalama 150 TL civarında zamlandı. Bugün itibarıyla ise başka bir rakı markasının da fiyatlarını artırdığı duyuruldu. Bu gelişmeler, tüketici fiyatlarının ve yaşam maliyetinin artmasıyla ilgili endişeleri de beraberinde getirdi.

ZAMLI RAKI FİYATLARI

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Beylerbeyi rakı grubunda zam yapıldı" şeklinde ifade etti. Bu zam sonucunda Beylerbeyi rakı serilerinden biri olan 70'lik rakının fiyatı bin 250 TL olarak belirlendi.

Geçtiğimiz günler de Mey Diego rakı grubuna da zam geldi. Rakı grubunun bir serisinde fiyatlar şöyle oldu:

"35cl 529, 50 cl 719, 70 cl 925, 100 cl 1.250 TL..."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.