Rakı ve şarap fiyatlarına zam geldi!

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bir fiyat artışını daha duyurdu. Dündar, özellikle sektörde önemli bir pazar payına sahip olan rakı ve şarap kategorisinde fiyatların artırıldığını açıkladı.

2024 yılı, alkollü içki fiyatlarına gelen zamlarla adeta damgasını vurdu. Art arda gelen fiyat artışlarına bir yenisi daha eklendi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, maliyetlerin hızla yükseldiğini belirterek, yeni bir zam dalgasının Ekim’in ilk haftasında gerçekleşebileceğini öngörmüştü. Dündar, daha önce yaptığı açıklamalarda bu artışın yüzde 5 ila yüzde 15 arasında olacağını dile getirmiş ve tekel bayilerini bu olası fiyat yükselişine karşı uyarmıştı.

Daha önce, Temmuz 2024’te de önemli bir fiyat artışı gerçekleşmiş ve alkollü içki fiyatları ortalama yüzde 20-25 civarında yükselmişti. Ancak bu artış, sektördeki maliyet baskılarını hafifletmeye yetmedi. Alkol üreticileri, ham madde, enerji ve lojistik maliyetlerinin hızla arttığını vurgularken, fiyatların bu maliyet artışları doğrultusunda sürekli güncellendiğini belirttiler.

PREMIUM ÜRÜNLER VE ŞARAPLARA ZAM

Dündar, bugün sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, özellikle rakı ve şarap gibi premium kategoride yer alan alkollü içkilere yeni bir zam geldiğini duyurdu. Bu zam dalgasının, öncelikli olarak lüks tüketim ürünleri ve yüksek kaliteli şaraplar üzerinde etkili olacağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.