Rakibine "Jackie Chan" dedi, ırkçılıktan 10 maç ceza aldı!

FIFA, Wolverhampton ile Como arasındaki dostluk maçında rakibi Hwang Hee-Chan'e "Jackie Chan" diyen Marco Curto'ya 10 maç ceza verdi. Curto'nun sözleri sonrası yaşanan gerginlikte Wolverhampton'dan Daniel Podence, rakibine yumruk atarak kırmızı kart gördü. Curto'nun cezası 2 yıl ertelendi.

FIFA, Wolverhampton ile Como arasındaki hazırlık maçında, rakibi Hwang Hee-Chan'e "Jackie Chan" diyen Marco Curto'ya 10 maç ceza verdi. 

Serie A'ya yükselen Como, bu yaz Premier Lig ekibi Wolverhampton ile bir dostluk maçı oynamıştı. Maç sırasında, Como oyuncusu Marco Curto, bir pozisyon sonrasında Wolverhampton'ın Güney Koreli forveti Hwang Hee-Chan için takım arkadaşına, "Onu görmezden gel, kendini Jackie Chan sanıyor" şeklinde bir ifade kullanınca gerginlik yaşandı. Bu sözler üzerine Wolverhampton oyuncusu Daniel Podence, rakibine yumruk atarak kırmızı kart gördü.

Karşılaşmanın ardından Wolverhampton, Marco Curto'yu ırkçılık yaptığı iddiasıyla FIFA'ya şikayet etti. 

NTV Spor'un haberine göre, FIFA, Curto'nun "Jackie Chan" ifadesini kullanmasını ırkçılık olarak değerlendirdi. FIFA'nın açıklamasında, "Futbolcu Marco Curto, ayrımcı davranışları nedeniyle 10 maç ceza almıştır" denildi. Curto'nun cezasının ise 2 yıl süreyle ertelendiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.