Rakka'da 16 köy temizlendi!

ISNA haber ajansı, Suriye Demokratik Güçleri’nin Rakka’nın kuzeyindeki 16 köyü ve çok sayıda mezrayı ele geçirdiğini bildirdi.Habere göre Suriye Demokratik Güçleri’nin Amerikan savaş uçaklarının hava desteği ile başlattığı...

ISNA haber ajansı, Suriye Demokratik Güçleri’nin Rakka’nın kuzeyindeki 16 köyü ve çok sayıda mezrayı ele geçirdiğini bildirdi.

Habere göre Suriye Demokratik Güçleri’nin Amerikan savaş uçaklarının hava desteği ile başlattığı operasyonun ikinci gününde IŞİD’den kurtarılan yerler arasında Ayn İsa’nın güneyindeki Fatısa, Heyşa, Vasıta, Muteşerca, Nemruda, Kartaca ve Hadriya köyleri de bulunuyor.

Suriye Demokratik Güçleri’nin operasyonlar sonucu 4 kilometre ilerlediği, IŞİD’in ise Rakka’nın kuzey kırsalında geri çekilmeye başladığı bildirilirken, Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD’in üç bombalı aracını hedefine varmadan imha ettiği bildirildi.

Suriye Demokratik Güçleri’nin 24 Mayıs’ta Rakka’nın kuzey kırsalında başlattığı operasyona Amerikan, İngiliz, Fransız ve Kanada uçaklarının da hava desteği verdiği belirtilirken, Rusya el-Youm televizyonu, kurtarılan birçok köyün IŞİD’in baskıları sebebiyle sivillerden arınmış olduğunu bildirdi.

YPG liderliğindeki Suriye Demokratik Güçlerine mensup komutanların yapılan operasyonların Rakka'nın kuzey kırsalını IŞİD'den temizlemeye yönelik olduğunu şu an için Rakka içine operasyon planlanmadığını söyledikleri bildiriliyor.

Kaynak: YDH

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü