Ramazan Bayramı Hazırlıkları: Yüksek Maliyetler Aileleri Zorluyor

Ramazan Bayramı yaklaşırken İstanbul'da tekstil ve tatlı sektöründe fiyatlar yükseliyor. Çocuk giyimindeki masraflar iki kat artarken, kaliteli baklava kilosu bin liraya dayandı. Aileler için bayram alışverişi maliyetli hale geliyor.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte İstanbul'un tekstil merkezlerinde ve tatlı sektöründe hareketlilik artıyor. Ancak, bu yılın alışveriş maliyetleri önceki yıllara göre oldukça yüksek. Çocuk giyimindeki fiyatlar neredeyse iki katına çıkarken, kaliteli baklava kilogram başına bin lirayı aşıyor. Özellikle asgari ücretle geçinen aileler için bayram hazırlıkları ekonomik açıdan zorlu bir süreç haline geliyor.

Ramazan Bayramı yaklaştıkça, İstanbul'un tekstil merkezlerindeki esnafların ve pazarların canlandığı görülüyor. Ancak, bu yılın geçen yıla göre daha zorlu olduğu belirtiliyor. Esnaflar, fiyatların neredeyse iki katına çıktığını dile getiriyorlar. Özellikle çocuk giyimindeki masrafların yüksek olduğu vurgulanıyor. Bir çocuğun giyim masrafının 2 bin lirayı geçtiği bir ortamda, dört kişilik bir ailenin bayramlık giyinmesi için harcanan miktar 8 ila 10 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Esnaf, insanların giyim için ayırdığı bütçelerin kısıtlı olduğunu belirtiyor ve ekonomik koşullar altında bu miktarın zor olduğuna dikkat çekiyorlar. Özellikle Bakırköy'deki bir esnaf, geçen yıl 300 liraya sattıkları çocuk kotlarının bu yıl 600 liraya çıktığını ifade ediyor.

Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmezi ikramlık şekerlerin fiyatları da yüksek. Şeker tutarları ortalama olarak 150 ila 1000 lira arasında değişiyor. Bu da misafirler için şeker almak isteyenleri zorluyor.

Bayram tatlıları arasında yer alan baklava da yüksek fiyatlarla karşılaşıyor. Kaliteli bir cevizli baklavanın kilogram fiyatı 600-700 TL, fıstıklı baklava ise 750-850 TL arasında değişiyor. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, sektör olarak karlılıklarını minimumda tuttuklarını ve tüketicilerin güvenilir yerlerden alışveriş yapmalarını öneriyor.

Özetle, bu yılın Ramazan Bayramı alışverişinin maliyetinin yüksek olduğu ve özellikle asgari ücretle geçinen aileler için ciddi bir maddi yük oluşturduğu belirtiliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.