Ramazan menüleri cep yakacak: Fiyatlar iki katına çıktı

Ramazan öncesi restoranlarda fiyat etiketi zorunluluğu getirilmesiyle birlikte, tüketicilerin iftar ve sahur menülerindeki fiyat artışlarına karşı daha bilinçli tercihler yapması bekleniyor.

Ramazan ayına sayılı günler kala, restoranlar ve lokantalar iftar ve sahur menülerini hazırlamaya başladı. Yeni yıl ile birlikte restoranlarda fiyatların belirtilmesi zorunlu hale gelmesi, iftar ve sahur menülerinde de uygulanacak.

TÜKETİCİLER DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, Ticaret Bakanlığı'nın fiyat etiketi yönetmeliğindeki değişiklikle işletmelerin fiyat etiketi bulundurma zorunluluğunu hatırlattı. Küçük, bu yılki Ramazan'da farklı bir uygulama olduğunu belirtti.

FİYATLARDAKİ ARTIŞ

Türkiye İstatistik Kurumu'na göre şubat ayında lokanta ve otellerde en yüksek fiyat artışı senelik yüzde 94,78 olarak kaydedildi. Restoranlardaki fiyatlar bir yılda neredeyse iki katına çıkarak yüzde 100 artış gösterdi. Geçen yıl 300-400 lira arasında olan bir iftar menüsü için bu yıl 800 lira gibi ciddi bir meblağ isteniyor.

TOPLUMUN TEPKİSİ VE BEKLENTİLER

Bu durum, tüketiciler arasında fiyatların yüksekliğine dair bir tepkiye neden olurken, iftar ve sahur için bütçelerin daha önceden planlanması gerekliliğini de ortaya koyuyor. Restoranların fiyat politikalarındaki değişimler, tüketicilerin tercihlerini belirlemede etkili olacak. Bu dönemde, restoranların fiyat politikaları ve sunulan hizmet kalitesi yakından takip edilecek ve değerlendirilecek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri

Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
Et Entegre Tesisi İşkence Skandalı: Suluova'da Büyük Tepki!
Didim'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Organizatör ve 37 Göçmen Yakalandı
Hemşire Selen'in şüpheli ölümüne ilişkin son görüntüleri ortaya çıktı
Arda Güler'den Sevgilisi İle Dikkat Çeken O Sosyal Medya Paylaşımı!