Ramazan Öncesi Mısır Çarşısı’nda Hurma Fiyatları Uçtu: İşte Yeni Rekorlar!

Mısır Çarşısı'nda Ramazan öncesi hurma fiyatları yükseldi! Esnaflar, doların etkisiyle Medine hurmasının kilosunu 480 lira olarak belirledi. Müşteriler ise pahalılığa tepkili: 'Ramazan fırsatçılığı mı?' Alışverişler sınırlı kalıyor.

Ramazan ayına az bir süre kala, İstanbul'un ünlü Mısır Çarşısı'nda hurma fiyatları tavan yaparken, esnaflar doların artışıyla mücadele ediyor. Medine, Sugai, Kudüs ve İran çeşitleri arasında sıkça tercih edilen hurmaların kilogram fiyatları 200 ile 620 TL arasında değişirken, taneyle satılanlar ise 10 ila 15 TL arasında alıcı buluyor. Müşteriler ise yüksek fiyatlar karşısında tepkili ve alışverişlerini sınırlıyorlar.

Yüksek maliyet ve enflasyon, ürünlere zam olarak yansıdı ve alım gücü azalan yurttaşlar pahalılık karşısında alışverişten eli boş dönüyorlar. Esnaf ise satışları artırmak ve müşterilerin alımını kolaylaştırmak için farklı yöntemlere başvuruyorlar. Özellikle Mısır Çarşısı'nda hurma satışı taneyle döneme girerken, fiyatlar doların artışına paralel olarak belirleniyor. Örneğin, Medine hurmasının kilosu 480 lira, tanesi ise 15 lira. Esnaflar, taneyle satılan hurmaların peygamber efendimizin kendi elleriyle yetiştirdiği ağacın hurması olduğunu belirtiyorlar ve bu nedenle fiyatlarının yüksek olduğunu vurguluyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Bir litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor!
İlk 100'e giren bir başarı hikayesi birden bitti: 2 tekstil devi konkordato taleplerini sundu
2028 Yılına kadar 1 milyar dolarlık bir değere ulaşacak!
9 Yıldır üretim yapan bir tekstil şirketi iflas etti!
Bankalara talimat verildi: Kredi kartı limitlerinin azaltılacağı iddiası gündeme geldi