Ramazandan önce kırmızı ete zam!: '1000 lirayı aşabilir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, son aylarda et fiyatlarındaki düzenli artışı eleştirerek, Türkiye'nin kendi kendine yeten hayvancılık potansiyelini kaybettiğini belirtti. Üretim maliyetlerindeki yükselişi vurgulayan Adem, önümüzdeki aylarda et fiyatlarının 1000 lirayı aşabileceğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, son aylarda et fiyatlarına düzenli ve sistematik zamların uygulandığını belirtti.

Erhan Adem, yazılı bir açıklama yaparak ramazan öncesi yapılan zamları anlamakta zorlandığını ifade etti ve şunları kaydetti:

"Türkiye, kendi kendine yeten bir hayvancılık ülkesinden, hayvan ithal eden bir ülkeye dönüştü. Ülkemizin her tarafı mera olmasına rağmen hala canlı hayvan ithalatı yapılıyor. Üreticilerimiz üretemez hale geldi ve vatandaşlarımız et ve süt gibi temel gıda ürünlerine ulaşmakta zorlanıyor. Tarım Bakanlığı, bu sorunu sürekli olarak ithalatla çözmeye çalışıyor. Ancak ithal et dövizle alınıyor ve yüksek döviz kuru nedeniyle uygun et temin edilemiyor. Fiyatların düşmesi için üretim maliyetlerinin azalması gerekiyor. Girdi maliyetleri azalmadıkça et fiyatlarındaki artış devam edecek."

Erhan Adem, besicilerin zor durumda olduğunu ve üretim maliyetlerinin arttığını belirterek, "2010'da karkas etin kilogram fiyatı 25 lirayken, Şubat 2024 itibarıyla 460 liraya kadar çıktı. Eğer girdi fiyatlarına müdahale edilmezse, önümüzdeki 4-5 ay içinde vatandaşlar 1000 lira ve üzerinde et almak zorunda kalacaktır" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Erhan Adem, Türkiye'nin hayvancılık sektöründe kaos içinde olduğunu iddia ederek, "Ülkemizin hayvan ithalatına değil, üretim maliyetlerini düşürmeye veya vatandaşların alım gücünü artırmaya ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Londra'da Yatırımcılarla Buluştu
Dev bankadan korkutan altın tahmini geldi: Rekora hazır olun!
Nisan Ayında Türkiye'de Yoksulluk ve Açlık Sınırları Yükseldi: DİSK-BİSAM Raporu
Yatırımcılar altın fiyatlarını yakından takip ediyor! Altın düşüyor mu? 17 Mayıs altın fiyatları
Küresel Piyasalarda Enflasyon ve Faiz Endişeleri: ABD, Avrupa ve Asya'da Gelişmeler