Randıman Ne Demek ?

Türkçe'de yaygın olarak kullanılan 'randıman' terimi, bir işin veya kaynağın verimliliğini ifade eder. Endüstriyel ve tarımsal faaliyetlerde önemli olan bu kavram, günlük hayatta da sıkça karşımıza çıkar.

TÜRKÇE DILINDE SIKÇA KULLANILAN 'RANDIMAN' TERIMI, BIR IŞIN VEYA KAYNAĞIN VERIMLILIĞINI IFADE EDER. ENDÜSTRIYEL VE TARIMSAL FAALIYETLERDE HAYATI BIR ÖNEME SAHIP OLAN BU KAVRAM, GÜNLÜK HAYATTA DA ETKIN BIR ŞEKILDE KULLANILIR.

Randıman terimi, genel olarak bir işin, bir sürecin veya bir kaynağın verimliliğini ifade eder. Türkçede ise randıman, bir şeyin işe yararlılığı, verimliliği şeklinde ifade edilir. Özellikle endüstriyel ve tarımsal faaliyetlerde bu kavram önemlidir, ama günlük hayatta da bir işin ne kadar verimli yapıldığı veya bir kaynağın ne kadar etkili kullanıldığı hakkında konuşurken bu terimi sıkça duyarız. Randıman, bir sürecin veya bir kaynağın elde edilen fayda ile kullanılan kaynaklar arasındaki oranıdır. Yani, ne kadar çıktı alındığına karşılık ne kadar girdi kullanıldığını gösterir. Örneğin, tarımsal randıman, bir tarım ürününün verimi ile kullanılan tohum, su, gübre gibi girdiler arasındaki ilişkiyi ifade ederken, endüstriyel randıman, bir üretim sürecinde elde edilen ürün miktarı ile kullanılan enerji, malzeme gibi kaynaklar arasındaki ilişkiyi ifade eder.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Oyuncunun geçen ay gizlice boşandığı ortaya çıktı!
Popstar Bayhan Spotify'da Dünya Viral Listesi'nde zirveye çıktı
Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente sarı kodlu uyarı
Bu tatlı hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı!
Yaşlanınca insanların pişmanlık duydukları “keşkeler”