Real Market işçileri Media Markt önünde eylemdeydi: #RealİşçileriKazanacak

Real Market işçileri gasp edilen hakları için aylardır İstanbul Ankara, Konya, Adana’da Metro Mağazaları önlerinde aralıklarla direnişlerini sürdürüyorlar. İşçiler direnişlerini Metro mağazaları önlerinde sürdürürken...

Real Market işçileri gasp edilen hakları için aylardır İstanbul Ankara, Konya, Adana’da Metro Mağazaları önlerinde aralıklarla direnişlerini sürdürüyorlar. İşçiler direnişlerini Metro mağazaları önlerinde sürdürürken Metro’nun işletmesi olan Media Markt mağazalarını da unutmuyor. Real Market işçileri bugün, Kurtköy’de bulunan Viaport AVM’ye girerek Media Markt önünde basın açıklaması ve eylem gerçekleştirdi.

Eylemde Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu bir basın açıklaması yaptı. Küçükosmanoğlu, Metro ve Media Markt’ın Real Market işçilerinin yasal haklarından sorumlu olduğunu vurguladı. Metro’nun işçilerden sorumluluğunun yargı kararları ve iş hukuku alanında uzman Prof. Dr. Fevzi Şahlanan’ın raporuyla da kanıtlandığını belirtti.  Küçükosmanoğlu “Metro’nun yapacağı tek şey vermiş oldukları sözü yerine getirmek olacaktır'' dedi.
Eylemlerin başından beri Real Market’in hileli bir biçimde iflas ettirildiğini söylediklerini belirten Küçükosmanoğlu, iflasın hileli olduğu da Real market’in iflasınının mahkeme kararıyla kaldırılmasıyla kanıtlanmış olduğunu ifade etti.
Küçükosmanoğlu, Nakliyat-İş Sendikası olarak Real Market işçileri haklarını alana kadar mücadeleye sahip çıkacaklarını vurguladı.
Küçükosmanoğlu’nun konuşmasından sonra işçiler mücadelelerini anlatarak haklarını alana kadar Metro kuruluşlarının önlerinde eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

New York’ta Rıza Sarraf ve Halkbank aleyhine açılan tazminat davası beklemeye alındı
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Turkcell’in yönetimine girdi: Maaşı 150 bin TL
Münevver Karabulut'un babası, Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarını inandırıcı bulmadı
İktidar Gezi Parkı için devrede