Redkitler çetesinin 22 üyesi tutuklandı!

İstanbul'da Redkitler isimli silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 31 şüpheliden 22'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor. Detaylı bilgiler için...

İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyonla Redkitler adlı silahlı suç örgütüne yönelik birçok şüpheli gözaltına alındı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen operasyon, Redkitler çetesi olarak bilinen örgütün faaliyetlerine son vermek amacıyla düzenlendi.

Yapılan soruşturma kapsamında, Redkitler çetesinin Bahçelievler merkezli olduğu ve bölgede hakimiyet sağlamak için Daltonlar adlı silahlı suç örgütü üyeleriyle çatışmalara girdiği belirlendi. Örgüt lideri F.D.'nin, Fenerbahçe tribün liderliğini ele geçirmek amacıyla bir saldırı düzenlediği tespit edildi. Ayrıca, örgütün Anadolu Genç Fenerbahçeliler Tribün Lideri İ.G.'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıda bir kişinin öldüğü belirlendi. Bu olayın yanı sıra, örgüte ait birçok suç ve ruhsatsız silah bulundurma eylemi de ortaya çıkarıldı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda toplam 61 şüpheliden 31'i yakalandı ve gözaltına alındı. Ancak, gözaltına alınan şüphelilerden biri hastalanarak hastaneye kaldırıldı ve 2'si savcılıkça serbest bırakıldı. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 22 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Gaziantep'te kadın cinayeti: Tartıştığı eşini öldürdü, oğlu ve damadını yaraladı
Bodrum katta yangın: Dumanlar tüm binayı sardı
Hakkari-Çukurca karayolu ulaşıma kapandı: Dev kayalar yolu kapattı
Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama