Reina Katliamı davasında tahliye

Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili davada mahkeme, 7 kişinin tahliyesine karar verdi.İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza...

Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili davada mahkeme, 7 kişinin tahliyesine karar verdi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde 5 gündür süren duruşmalar bitti. 

İHMALLER OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Sanıkların savunmalarını tamamlayınca taraf avukatları beyanlarda bulundu. Sanık Masharipov'un avukatı yaşanan olayda ihmallerin olduğunu savundu ve bu konuda da araştırma yapılmasını talep etti.

DİLEKÇE GÖNDERMİŞTİ
Reina işletmecisi Mehmet Koçarslan'ın avukatı Aycan Bölükbaşıoğlu da, 12 Ocak 2016'da Sultanahmet Meydanı'nda, 17 Mart 2016 tarihinde de İstiklal Caddesi'nde İŞİD tarafından düzenlenen canlı bomba eylemlerini hatırlatarak, İstanbul Valiliği'ne olaydan yaklaşık 6 ay önce güvenlik tedbirlerinin artırılması yönünde dilekçe gönderdiklerini belirtti. Avukat Bölükbaşıoğlu, dilekçeye cevabın, Reina katliamından yaklaşık bir buçuk ay sonra geldiğini ve Emniyet Müdürlüğü'nün, işletmeye risk analiz raporu göndererek raporda alınması gereken tedbirlerin belirtildiğini söyledi.

TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ
Mahkeme kararında, tutuklu sanıklar; Celil Çelik, Maımaıtı Jumaınıyazı, Sabri Benthabet, Abdullah Türkistanlı, Muhammet Kerim, Khushnudjon Kurbanov, Mırazız Mırsobıtov'un “üzerlerine atılı suç vasfının değişme ihtimali, kişisel halleri, delil durumu ve ölçülülük ilkesi'' gerekçeleriyle tahliyesine karar verildi. Mahkeme, tahliyelerine karar verdiği sanıklar hakkında adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmetti. Aralarında bir numaralı sanık Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu diğer 44 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmaları 26-30 Mart tarihlerine erteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını artırdı
Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!