Rekabet Kurulu, Apple'ın App Store Politikalarını İncelemeye Aldı

Rekabet Kurulu, Apple'ın App Store'da alternatif ödeme sistemlerine yer vermeme ve geliştiricileri kısıtlama politikalarını incelemeye aldı. Soruşturma, mobil ekosistemlerdeki rekabeti gözetiyor.

Rekabet Kurulu, mobil ekosistemlerdeki rekabeti değerlendirmek üzere Apple'ın App Store politikalarını incelemeye aldı. Apple'ın ödeme sistemleri ve geliştiricilere yönelik kısıtlamaları, rekabetin korunması açısından mercek altına alınıyor.

Kurulun web sitesinde yapılan açıklamaya göre, mobil ekosistemler ve bu alandaki yazılımların yapısı ve olası rekabet sorunlarını anlamak için "Mobil Ekosistemler Sektör İncelemesi" yapıldı. Bu inceleme kapsamında, Apple'ın uygulama geliştiricileriyle yaptığı sözleşmeler ve "Uygulama İnceleme Yönergesi" detaylı bir şekilde incelendi. Apple'ın App Store'daki uygulama geliştiricilere ödeme sistemleri konusunda getirdiği kısıtlamaların şüphesi üzerine bu karar alındı.

Açıklamada, geliştiricilerin kullanıcıları alternatif ödeme kanalları hakkında bilgilendirmesinin engellenmesi ve uygulama içindeki bağlantılarla kullanıcıların alternatif ödeme kanallarına yönlendirilmesinin engellenmesi gibi uygulamaların tüketicilerin seçeneklerini kısıtlayıp kısıtlamadığının değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Apple'ın kendi ödeme sistemini mecburi kılarak diğer ödeme sistemlerinin ekosisteme girişini engelleyip engellemediğinin incelenmesi gerektiği belirtildi.

Rekabet Kurulu'nun, Apple Inc. ve Apple Teknoloji ve Satış Limited Şirketi'nin App Store'da alternatif ödeme sistemlerine yer vermemesi ve mobil uygulama geliştiricilere yönlendirme karşıtı kurallar uygulayarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediğini belirlemek üzere soruşturma açılmasına karar verdiği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.