Rekabet Kurumu Google'a ceza yağdırdı!

Rekabet Kurumu, Google'ın yerel arama hizmetleriyle ilgili belirlenen yükümlülüklerini yerine getirmediği tespiti üzerine önlem alma kararı aldı. Bu kapsamda, Google'ın belirtilen yükümlülükleri tamamlayana kadar günlük gelirlerinin on binde 5'i oranında para cezası uygulanacak.

Rekabet Kurumu, Google'ın yerel arama hizmetleriyle ilgili belirlenen yükümlülüklerini yerine getirmediği tespiti üzerine önlem alma kararı aldı.

Rekabet Kurumu, pazarda rekabeti engelleyici uygulamalara karşı mücadelesini sürdürüyor. Bu kez, Google'ın dikkatini çekti. Kurum, Google'a, belirli yükümlülüklerini yerine getirmediği sürece günlük gelirlerinin binde 5'i oranında para cezası uygulanacağını açıklamış bulundu.

Kurumun açıklamasına göre, Google'ın "yerel arama hizmetleri" ile ilgili alınan kararlara uyum sağlamadığı ve özellikle otel sorguları konusunda yükümlülüklerini yerine getirmediği belirtildi.

ON BİNDE 5’İ ORANINDA CEZA!

Rekabet Kurumu'nun yapmış olduğu açıklamada, "Google’a 15 Nisan tarihi itibarıyla başlamak ve bu yükümlülüklerin yerine getirilmesine kadar yürütülmek üzere 2023 yılı gayri safi gelirlerinin her gün için on binde beşi oranında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir," ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.