Rekora bir gol kaldı

Eskişehirspor maçında attığı gollerle siyah-beyazlı ekibin bir sezonda en çok gol atan (18) yabancı futbolcuları Pascal Nouma ve Demba Ba’nın rekorunu egale eden tecrübeli oyuncu, kalan 11 mücadelede bir gol atması durumunda...

Eskişehirspor maçında attığı gollerle siyah-beyazlı ekibin bir sezonda en çok gol atan (18) yabancı futbolcuları Pascal Nouma ve Demba Ba’nın rekorunu egale eden tecrübeli oyuncu, kalan 11 mücadelede bir gol atması durumunda rekoru tek başına eline geçirecek.

Gomez ayrıca, ligin kalan bölümünde 4 kez daha fileleri havalandırması durumunda 2000-2001’de Ahmet Dursun’un, 2001-2002’de ise İlhan Mansız’ın yirmi birer gollük lig performanslarını geride bırakacak ve Beşiktaş’ın 2000’li yıllardaki en golcü ismi olacak.

Mario Gomez, Süper Lig’deki performansıyla Fenerbahçe ve Galatasaray’ın forvet mevkisinde görev yapan futbolcularına büyük fark attı.

Ligde 23 maçta kaydettiği 18 golle krallık yarışında ilk sırada bulunan Alman milli santrforun en yakın takipçisi, yine aynı sayıda karşılaşmada 14 gol atan Antalyaspor’un Kamerunlu yıldızı Samuel Eto’o oldu.

Fenerbahçe’nin golcüleri Jose Fernandao (11) ve Robin van Persie (9) ile Galatasaray’ın en skorer ismi Lukas Podolski (10) ise ligin geride kalan bölümünde attıkları gol sayıları bakımından Gomez’in çok gerisinde kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Beşiktaş'a Dev Transfer Bombası Geliyor: İtalyan Devi'nin Yıldızı Yolda!
Caner Erkin Fenerbahçe Taraftarını Ayaklandırdı! "Asla Olmayacak!"
Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir sürpriz yaşandı! PSG'yi deviren Dortmund finale yükseldi!
Feyyaz Uçar'dan Beşiktaşlıları üzecek sözler geldi
Ali Koç resmen onay verdi: Takımın bel kemiği gidiyor, taraftarlar çok üzülecek!