Rektör değil haberciler suçluymuş!

Gümüşhane Üniversitesi'nin 11 kişilik yönetim kurulu listesinin sekizinde Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın'ın fotoğrafının yer alması sonrası gündem olan olayla ilgili açıklama geldi."Sosyal medya ortamında yapılan...

Gümüşhane Üniversitesi'nin 11 kişilik yönetim kurulu listesinin sekizinde Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın'ın fotoğrafının yer alması sonrası gündem olan olayla ilgili açıklama geldi.

"Sosyal medya ortamında yapılan paylaşımlara bağlı olarak çeşitli ulusal ve yerel medya kuruluşlarında Gümüşhane Üniversitesi ile ilgili olmak üzere, bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde gerçeği yansıtmayan bazı haberlerin yayınlanmakta olduğu gözlenmektedir" denilen açıklamada, "Gerçeği çarpıtan art niyetli paylaşımlara bağlı olarak sosyal medyada yer alan bir kısım yazışmanın ulusal ve yerel basında haber yapılması gerekçesiyle Gümüşhane Üniversitesi yönetim kurulu listesindeki Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın'ın mevcut yönetim kurulu üyelikleri gündeme getirilmekte ve üniversitede “tek adam'' algısı yaratılmaya çalışılmaktadır. 2547 Sayılı kanunun 15. maddesinde Üniversitelerin Yönetim Kurullarının nasıl oluşturulacağı açıkça belirtilmiştir. Dolayısıyla, Üniversite Yönetim Kurulumuz, Rektör Prof. Dr. İhsan GÜNAYDIN'ın başkanlığında fakülte dekanları ile senatoca seçilen “profesör'' unvanındaki temsilcilerden oluşmaktadır. Fakülte dekanları ise Rektörün teklifi ve Yüksek Öğretim Kurulunun onayı ile profesör olan öğretim üyeleri arasından atanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

TUS 2. dönem tercih neticeleri açıklandı (2023-TUS 2. dönem yerleştirme neticeleri sorgulama)
AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? (2023-2024 MEB AÖL sınav takvimi)
MEB 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 2. yazılı sınavlara ilişkin örnek soru kitapçıklarını yayımladı
DGS başvuruları 2024: DGS başvuruları ne zaman başlayacak? ÖSYM tarih verdi
DGS başvuruları 2024: DGS başvuruları ne zaman başlayacak? ÖSYM tarih verdi