Renklendirilmiş, 1922 tarihli Amsterdam videosu sosyal medyada büyük ilgi gördü

Yaklaşık 100 yıl önce Hollanda'nın nasıl bir yer olduğunu gösteren 1922 tarihli Amsterdam videosu sosyal medyada büyük ilgi gördü. 

Yaklaşık 100 yıl önce Hollanda'nın nasıl bir yer olduğunu gösteren 1922 tarihli Amsterdam videosu sosyal medyada büyük ilgi gördü.

1922 'de, Hollanda'nın Amsterdam kentinde çekilen görüntüler geçmişe yolculuk yaptırıyor. Yaklaşık 100 Yıl önce Hollanda'nın nasıl bir yer olduğunu gösteren 1922 tarihli Amsterdam videosu sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Konuya ilişkin olarak ekşisözlük'te sayfa açıldı. Yorum yapan bir çok  kullanıcı o döneme ilişkin yorumlarda bulundu. Yaklaşık 9 dakikalık videoda yüzlerce insan görünüyor, yüzlercesi ile de göz göze geliyorsunuz.  Sokaklarda dans edip eğlenen bu insanlar 20 yıl sonra büyük bir Nazi işgali yaşayacaklardı.

Diğer yandan videoda 20. yüzyılın nasıl devrimci ve olağanüstü bir asır olduğu da görülüyor. Şimdi artık eski bir teknoloji olarak görülen kamera teknolojisine insanların tepkisi, sokaklarda, meydanlarda uzaylı görmüş gibi toplanan kitleler video da dikkat çeken diğer ayrıntılar olarak görünüyor.

Dünyaca tanınmış otel koronavirüs nedeniyle iflas etti 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı