Resmi Gazete Kararı Yayımlandı! Sigaraya zam gece yarısı geldi

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla sigara ve puro fiyatlarına etki eden Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı %45’ten %53,5’e yükseltildi. Uzmanlar, fiyatların bu artışla birlikte önemli oranda zamlanacağını belirtiyor.

Yapılan bu düzenleme, tütün içeren sigaralar ve tütün yerine geçen maddelerden üretilen purolar başta olmak üzere tüm tütün ürünlerini kapsıyor. Ayrıca, homojenize edilmiş veya yeniden düzenlenmiş tütün, nargile tütünü, çiğneme tütünü, mamul tütün ürünleri, tütün özleri ve esansları gibi geniş bir ürün yelpazesi de bu vergi artışından etkilenecek.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, sigara ve puro fiyatlarına etki eden Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı %45’ten %53,5’e çıkarıldı. Ayrıca maktu vergi tutarı da 7.800 TL olarak belirlendi. Bu düzenleme, tütün içeren sigaralar, tütün yerine geçen maddelerden yapılan purolar ve sigaralar, homojenize tütün, nargile ve çiğneme tütünü gibi ürünleri kapsıyor.

Uzmanlar, bu artışın sigara ve puro fiyatlarına doğrudan yansıyacağını ve fiyatların önemli ölçüde yükseleceğini belirtiyor. Yeni ÖTV oranıyla birlikte sigara ve puro tüketicileri yüksek zamlarla karşı karşıya kalacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.