Resmi Gazete'de yayımlandı: KDV uygulama tebliğinde yenilik yapıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı yeni tebliğ ile kamu tutumsal kuruluşlarına KDV tevkifatı yapma yetkisi verildi. Uzmanlar, bu değişikliğin vergi gelirlerini artıracağını belirtiyor. Detaylar için haberimize göz atın!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği, KDV tevkifatı yapabilecek kuruluşlar arasına kamu tutumsal kuruluşları ve tutumsal devlet teşekküllerini de ekledi. Tebliğin gerekçesinde, bu değişikliğin kayıt dışılıkla mücadeleye katkı sağlayacağı ve vergi gelirlerinin artmasına yardımcı olacağı vurgulandı.

Bazı maddeleri 11 Şubat 2024 tarihinde yürürlüğe girecek olan tebliğin diğer maddeleri ise 1 Mart 2024 tarihinde yürürlüğe başlayacak. Uzmanlar, bu düzenlemenin kayıt dışılıkla mücadeleye olumlu katkı sağlayacağını ve vergi gelirlerini artıracağını öngörüyorlar. Ayrıca, kamu tutumsal kuruluşlarının ve tutumsal devlet teşekküllerinin mali disiplinini güçlendireceğini düşünüyorlar.

Ancak, bazı mükellefler tebliğin kendilerine ek yükümlülükler getireceğini ve uygulamanın zor olabileceğini savunuyorlar. Tebliğin uygulanmasıyla ilgili net sonuçların zamanla ortaya çıkacağı belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Toz fırtınası Türkiye ye geliyor: Bu illerde yaşayanlar dikkat tarih verildi!
Bankadan para gönderecekler dikkat değişti: Tüm bankalarda yeni sistem!
Arka Sokaklar Kadrosuna Bir Yıldız Oyuncu Daha!
Pelle Duveblad: Irak'tan Bisikletle Diyarbakır'a Unutulmaz Bir Yolculuk
Kripto para borsası çöktü, ancak müşterileri paralarını fazlasıyla geri alacak!