Resmi Gazete’de Yayımlandı: Terör Finansmanına Karışan 16 Kişinin Mal Varlıkları Donduruldu!

Cumhurbaşkanı kararıyla terör örgütlerine finansman sağladığı iddiasıyla 16 kişinin Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’un 6. maddesi uyarınca, bu kişiler hakkında makul sebepler bulunuyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, terör örgütlerine finansman sağladığı iddiasıyla 16 kişinin Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu.

Bu karar, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’un 6. maddesi uyarınca alındı ve 7 Eylül 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi. Terör örgütlerine maddi destek sağladığı yönünde makul sebeplerin bulunması nedeniyle bu kişilere ait mal varlıkları geçici olarak el konuldu.

Söz konusu kişilerle ilgili karar, Türkiye’deki tüm mali kuruluşlar, bankalar ve ilgili devlet birimlerine iletildi. Mal varlıklarının dondurulması, Türkiye'nin terör finansmanıyla mücadelesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yetkililer, terör örgütlerine destek sağlayan kişilerin finansal gücünü engellemek amacıyla bu tür adımların devam edeceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.