Reuters Anketi: Ekonomistler 2024’te Fed'den Üç Faiz İndirimi Bekliyor

Ekonomistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 2024 yılı sonuna kadar üç faiz indirimi yapmasını bekliyor. Bu beklenti, enflasyondaki yavaş düşüş ve ekonominin dirençli performansına dayandırılıyor.

EKONOMISTLER, FED'DEN YILIN KALANINDA ÜÇ FAIZ İNDIRIMI BEKLIYOR

Ekonomistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 2024 yılı sonuna kadar kalan üç toplantısında faiz oranlarını toplamda 75 baz puan düşürmesini bekliyor. Reuters’in son anketine göre, Fed'in eylül, kasım ve aralık aylarındaki toplantılarda federal fon oranını 25 baz puanlık indirimlerle üç kez gevşetmesi öngörülüyor.

PIYASA VE YEN HAREKETLERININ ETKISI

Japon yenindeki ani yükseliş ve büyük kaldıraçlı pozisyonların çözülmesi, piyasada satış baskısını artırdı. Bu gelişmeler, Fed'in faiz oranlarını daha hızlı bir şekilde indirme ihtimalini güçlendirdi. Yatırımcılar, eylül ayında çeyrek puanlık bir indirimi yaklaşık yüzde 70 olasılıkla fiyatlıyor.

EKONOMISTLERIN GÖRÜŞLERI

Ankete katılan ekonomistlerin büyük bir kısmı, Fed’in kalan toplantılarda toplamda 75 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağını öngörüyor. Ancak Barclays’in kıdemli ABD ekonomisti Jonathan Millar, Fed’in panik yapması için bir gerekçe bulunmadığını belirtiyor. Millar, ekonominin güçlü olduğunu ve işgücü piyasasının halen sağlıklı bir performans sergilediğini vurgularken, enflasyonun yavaş bir şekilde düşmeye devam edeceğini ifade ediyor.

Bu beklentiler, Fed'in faiz politikalarındaki potansiyel değişiklikleri ve piyasalardaki etkileri dikkatle izlemeye devam eden yatırımcılar için önemli bir gösterge oluşturuyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.