Reza Zarrab'ın avukatının ek dilekçe sunma talebine onay

Reza Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman, dün Zarrab’ın davasına bakan Hakim Richard Berman’a bir dilekçe yazmıştı. Bu dilekçede avukat, Bharara’nın yazdığı ''karşı görüş'üne karşılık kendilerinin yeni bilgilerin...

Reza Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman, dün Zarrab’ın davasına bakan Hakim Richard Berman’a bir dilekçe yazmıştı. Bu dilekçede avukat, Bharara’nın yazdığı ''karşı görüş'üne karşılık kendilerinin yeni bilgilerin yer aldığı ek bir dilekçeyi 31 Mayıs'ta, öğlen saatine kadar mahkemeye iletmek istediğini ifade etmişti.

İlhan Tanır'ın Haberdar'da yer alan haberine göre New York Güney Bölgesi Başsavcılığı'na yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, Hakim Berman bu talebi bugün öğle saatlerinde 'uygundur' diyerek onayladı.

İlk kefaletle serbest kalma şartlarında Sarraf, daha önce Türkiye’de bilinmeyen şekilde kendisinin milyonlarca dolar ''bağışı’, Emine Erdoğan’ın kurucusu olduğu Togemder’e verdiğini, miktarları, tarihleri ve dekontlarıyla sunmuştu. Togemder ise bu belgelere cevap vermek yerine web sayfasını kapatmıştı.

Togemder’in web sayfası halen kapalı.Öte yandan söz konusu ek dilekçenin verilmesine sadece Hakim Berman değil, Başsavcılığın da olumlu baktığı öğrenildi. İlk dilekçesine paralel olarak Zarrab’ın bu kez, yeniden, Türkiye’de daha önce açığa çıkmamış bazı ilişkileri ortaya koyup, koymayacağı merakla bekleniyor.

Bundan sonraki duruşma (konferans görüşmesi) 2 Haziran'da New York Güney Bölgesi Mahkemesi'nde yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ariston ve Bosch'un Rusya Operasyonları Devredildi!
İsrailliler Netanyahu'nun istifası için sokaklara indi
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi