Rio Karnavalı’nın renkleri canlı yayınla evinizde

Dünyanın en renkli karnavalı Rio de Janeiro 125’inci yaşına heyecanı artırarak giriyor. En iyi 12 Samba okulunun Sambadrome’u süsleyeceği festivalin büyüleyici atmosferi Rio’dan canlı yayınla evlere taşınacak.Sambacıların...

Dünyanın en renkli karnavalı Rio de Janeiro 125’inci yaşına heyecanı artırarak giriyor. En iyi 12 Samba okulunun Sambadrome’u süsleyeceği festivalin büyüleyici atmosferi Rio’dan canlı yayınla evlere taşınacak.

Sambacıların dansları ve büyük organizasyonun arkasındaki isimlerle özel röportajlar 27-28 Şubat tarihlerinde 09.00-11.00 saatleri arasında Red Bull TV’de (www.redbull.tv) yayınlanacak.

Dünyanın en çok takip edilen festivallerinden biri olan Rio Karnavalı canlı yayınla evlerinize geliyor.

En iyi 12 samba okulunun geçit gösterisi düzenleyerek yarışacağı ''Sambadrome’dan özel görüntüler ve bu büyük festivalin arkasındaki isimlerle özel röportajlar Rio de Janerio’dan canlı yayınla 27-28 Şubat tarihlerinde Red Bull TV’de (www.redbull.tv)  yayınlanacak. Saat 09.00’da başlayacak olan ve iki saat sürecek olan bu özel yayın haftaya iyi başlamak için ideal.

Rio Karnavalı Hakkında:

125 yıl önce baharın gelişini kutlamak için bir araya gelen Portekizli yerleşimciler Rio Karnavalı geleneğini başlatmış oldu. Kökleri eski Romalı ve Yunanlılara kadar dayanan karnaval, zamanla yerel unsurları da içerisine katarak benzersiz bir şovu, sambayı yarattı.

Giderek popülerleşmesinin ardından yerel anlamda ün kazanan karnaval, 18. Yüzyıl’ın sonlarında Brezilya’dan insanların katıldığı, davullar ve başka enstrümanlar eşliğinde resmi geçit yaptığı bir yarışmaya dönüştü. 100 yıl önce, 1917’de ''stillerin birleşmesi’ sonucunda eski sömürgecilerle, eski kölelerin ortak müzik tutkusunun meyvesi olan samba bugün bildiğimiz formuna kavuştu.

Rio Karnavalı sadece Brezilya’nın başlıca kültürel gösterilerinden biri değil, aynı zamanda katılımcıların çok ciddiye aldığı bir yarışma. Sambadrome’da gösterilen, özel kuralları, jürileri ve muazzam bir destek ekibi olan Karnaval Resmi Geçitleri, bütün bir yıl süren hazırlıklardan sonra 1 milyon kişiyi Rio de Janerio’ya toplayan ve tahminen 950 milyon dolar (3,55 milyar TL) kar sağlayan bir sokak festivaline dönüşüyor.

Karnaval Pazarı, Paskalya Bayramı’ndan 7 hafta önce gerçekleşiyor ve insanlara kendilerini sambanın ritmine bırakıp dertlerini unutmak ve fantezi dünyasına kaçmak için bir fırsat sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Derinizde bulunan bu lekeler ne anlama geliyor?
Gerçekten bir zeka geninin olup olmadığını öğrenmenin zamanı: Deha miras alınır mı?
Ayder Yaylası'nda bulundu: Sosyal medyada bir anda yayıldı! Cryptanthus bivittatus
Hafızanız size oyun oynuyor! Keskin gözlüler gizli atkıyı şıp diye buluyor!
Salgın hızla yayılıyor: O bölgede eğitime ara!