Rio Sineması, İsrail Katılımı Nedeniyle Eurovision Final Gösterimini İptal Etti

Rio Sineması, Eurovision final gösterimini İsrail'in katılımı sebebiyle iptal etti. Avrupa Yayın Birliği, yarışmanın siyasi olmadığını vurguladı. İsrail'in çıkarılması talebi yükseliyor.

Rio Sineması, Eurovision Şarkı Yarışması'nın final gösterimini, İsrail'in yarışmada yer alması nedeniyle gerçekleştirmeme kararı aldı. Bu karar, yarışmanın siyasi olmayan yapısıyla ilgili Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) görüşlerini tartışmaya açtı. İsrail'in çıkarılması talebiyle 400'den fazla ünlü isim ve sektör temsilcisi EBU'ya mektup yazmıştı. Bu gelişmeler, yarışmanın geleceği hakkında daha geniş bir tartışma başlatabilir.

The Rio Cinema'nın X hesabından yapılan paylaşımda, Eurovision Şarkı Yarışması'nın büyük final gösteriminin İsrail'in yarışmada olması sebebiyle gerçekleştirilmeyeceği açıklandı. Açıklamada, yarışmanın insanları bir araya getirme gücüne vurgu yapılarak, eşitlik, evrensellik ve kapsayıcılık gibi temel değerlerin desteklendiği belirtildi. Bununla birlikte, Sınır Tanımayan Doktorlar ve Filistin İçin Tıbbi Yardım gibi örgütlere destek olmak amacıyla bağış etkinliklerinin düzenleneceği ifade edildi.

Eurovision'un siyasi olmayan bir platform olduğunu vurgulayan Avrupa Yayın Birliği (EBU) Genel Müdürü Noel Curran, bu tür kararların karmaşık ve siyasi olmayan organizasyonların işi olmadığını belirtti. Curran, Eurovision'un siyasi olmayan bir etkinlik olarak kalması için çaba sarf edeceklerini ifade etti.

Bu yıl İsveç'in Malmö kentinde gerçekleştirilecek yarışmadan İsrail'in çıkarılması talebiyle 400'den fazla ünlü isim ve sektör temsilcisi EBU'ya mektup yazmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Eski Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Poyraz kendi açıklamasına yayın yasağı getirtti
Sinan Ateş dosyasında bir kilit soru, 06 AT 5021 plaka kime ait
'BOZDOĞAN-37' operasyonlarında 92 mağara imha edildi
23 kişiyi öldürmüşlerdi: Hizbullah tetikçileri tazminat istiyor
Yurtdışı görevlendirmeleri için harcanan para dudak uçuklattı