Rize'de alışveriş merkezinin yılbaşı süsü şehri karıştırdı

Rize trajikomik bir olayla çalkalandı. AVM'yi süslemek için kullanılan figürleri kimi LGBT renklerine benzetti, kimi de kurdeleden rahatsız oldu.

Rize’de şehir merkezinde bulunan bir alışveriş merkezi, yılbaşı sebebiyle AVM binasına ışıklarla süsleme yaptı. AVM’nin dış cephesinde yapılan armağan paketi şeklindeki süsleme, sosyal medyadaki bazı paylaşımlarda haç işaretine benzetildi. Bazı paylaşımlarda da AVM’nin iç kısmındaki süslemelerde kullanılan gökkuşağı renklerindeki şemsiyeler, LGBT’yi temsil ettiği iddiasıyla eleştiri aldı.

Gelen tepkiler üzerine AVM’den açıklama yapıldı. Alışveriş merkezlerinin armağan alma noktası olduğu düşüncesiyle hareket edilmiş olduğu ifade edilen açıklamada, “Kurdele ve fiyonk figürleriyle tasarlanan ışıklandırma projesi, şu ana kadar tamamlanmış değildir. Şu anda paylaşılan görsellerin, gerçeği yansıtmayan ve bir karalama kampanyasının parçası olarak tamamen kasıtlı bir şekilde farklı açılardan oynanarak sunulduğunu üzülerek görmekteyiz” denildi.

"Rize halkının hassasiyeti bizim için önceliklidir, ama..."

Açıklamada tepkilerle ilgili hukuki süreç başlatılacağı belirtilirken, “Kuruluşumuzun itibarının doğru bir şekilde korunması için gerekli adımları atmaya emin olduğumuzu vurgularken, adımızın yanlış haberlerle anılmasına sebep olanlarla ilgili olarak, bu tür eylemlere karşı her türlü hukuki süreci başlatacağımızı belirtmek isteriz. Rize halkının hassasiyeti bizim için önceliklidir. Ancak, bu tür yanlış anlamaların giderilmesi ve doğru bilgiye ulaşılması için bu açıklamayı yapma zorunluluğunu hissetmekteyiz” ifadelerine yer verildi

Hediye paketi süslemesine bir kurdele daha eklendi

Süsleme işleminin tamamlanmadığı, tamamlandığında iki kurdele şeklinde düzenleme yapılacağı açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
Et Entegre Tesisi İşkence Skandalı: Suluova'da Büyük Tepki!
Didim'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Organizatör ve 37 Göçmen Yakalandı
Hemşire Selen'in şüpheli ölümüne ilişkin son görüntüleri ortaya çıktı
Arda Güler'den Sevgilisi İle Dikkat Çeken O Sosyal Medya Paylaşımı!