Rize'de Burger King Açılışı: Protesto, Şiddet ve Tartışmalar!

İsrail'e verdiği destek nedeniyle boykot edilen Burger King'in Rize'deki yeni şube açılışında AKP'li yöneticilerin katılımı dikkat çekti. İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, açılışta yaşanan tartışmalara dair yaptığı açıklamalarla gündeme geldi.

İsrail'e verdiği açık destek nedeniyle boykot edilen Burger King, Rize'de yeni şubesini açtı. Açılışa katılan AKP'li İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, olayla ilgili tartışmalara yanıt vererek "Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım" ifadelerini kullandı. Açılışta yaşananlar, akademisyen Kemal Sağlam'ın protestosu ile çalkantılı bir hal aldı. Sağlam, "Kahrolsun İsrail" sloganı attığı için saldırıya uğrayarak burnu kırıldı ve kulak zarı patladı.

TEPKİLER SÜRÜYOR

Rize Valisi İhsan Selim'in gazetecilerin telefonlarını engellediği belirtilirken, açılışta AKP'li belediye başkanları ve yöneticilerin yoğun katılımı dikkat çekti. İşletmenin sahibi Hamza Tüylüoğlu’nun AKP’ye yakınlığı, tepkilerin artmasına neden oldu. Açılış, okunan dua ve kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

SAFFET METE'NİN AÇIKLAMALARI

Mete, olaylara dair açıklamasında, açılışta sadece 10 dakika kaldığını ve İsrail ile ilişkilendirilmek istemediğini ifade etti. "Burada bakış açısında mesele var" diyerek, boykot çağrılarını eleştirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.