Rizelilere kötü haber geldi!: Ekmeğe şok eden zam geliyor!

Rizelilere kara haber sav verildi! Ekmeğe rekor zam kapıda, bir kilo yaş çayla ama 1.5 ekmek alınabilecek! İşte konu hakkındaki detaylar haberin devamında sizlerle...

Rize'de 250 gramlık ekmek fiyatlarının, 21 Haziran 2024 Cuma gününden itibaren 12.50 TL'ye yükseltilmesi kararlaştırıldı. Daha önce 10 TL'den satılan ekmek, zam sonrası yeni fiyatıyla satışa sunulacak.

ZAM KARARININ ERTELENME SÜRECİ

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, nisan ayı toplantısında ekmek zammı kararını almış ve 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren uygulanacağını duyurmuştu. Ancak Rize Valisi İhsan Selim Baydaş'ın taraflarla yaptığı görüşme sonucunda, zam kararı Kurban Bayramı sonrasına ertelenmişti.

YENİ FİYATLAR KURBAN BAYRAMI SONRASI GEÇERLİ

Kurban Bayramı sonrası, 21 Haziran 2024 itibarıyla Rize'de 250 gramlık ekmek 12.50 TL'den satılmaya başlanacak. Zam kararı 20 günlük bir gecikmeyle hayata geçecek. Bu yeni fiyat, ekmek üreticileri ve tüketiciler arasında önemli bir değişiklik olarak dikkat çekiyor.

Gazeteci İsmail Saymaz ise konuyla ilgili şunları söyledi: "CHP lideri Özel’in Rize’de gerçekleştirdiği ‘Çay Mitingi’ sebebiyle geri çekilen ekmek zammı bayramdan sonra uygulanacak. Ekmek 12.5 TL olacak. Bu durumda bir kilo yaş çayla ama 1.5 ekmek alınabilecek."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.