Roblox'tan Türkiye'ye Önemli Adım: Ağustos'taki Erişim Engeli Kaldırılacak Mı?

Ağustos ayında Türkiye'de erişim engeli getirilen popüler oyun platformu Roblox, önemli bir gelişme ile yeniden gündeme geldi. Şirket, Türkiye'de ofis açma kararı alarak, yerel kullanıcılarıyla ilişkilerini güçlendirme ve sorunları çözme yönünde adım atıyor.

ROBLOX, TÜRKIYE’DE OFIS AÇIYOR: ERIŞIM ENGELI SONRASI YENI ADIM!

Türkiye’de ağustos ayında alınan karar doğrultusunda çevrimiçi oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirilmişti. Tartışmalara yol açan bu kararın ardından, şirket Türkiye’de ofis açma kararı aldığını duyurdu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre, Roblox’a erişim yasağı 7 Ağustos 2024’te yürürlüğe girdi. Adalet Bakanlığı, bu kararın gerekçesini "Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması" olarak açıkladı.

İki ay sonra, Roblox tarafından yapılan açıklamada Türkiye’de bir ofis açma kararı alındığı belirtildi.

"YETKILILERLE İŞ BIRLIĞI İÇERISINDEYIZ"

HaberTürk’e yansıyan bilgilere göre, şirket, Roblox’un Türkiye’de yeniden erişime açılması için yoğun çaba sarf ediyor. Roblox yetkilileri, BTK ile konuyla ilgili görüşmelere devam ettiklerini ifade etti.

Roblox’un yaptığı açıklamada, platformun öğrenme, yaratıcılık ve anlamlı bağlantılar sağlama potansiyeli sayesinde Türk toplumunda olumlu bir rol oynayabileceğine inandıklarını vurguladı. Ülkenin özel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak için yetkililerle iş birliği yapma konusunda kararlı olduklarını belirten şirket, şu ifadeleri kullandı:

"Platforma erişimin yeniden sağlanması durumunda, Türkiye’de bir ofis açmayı ve yerel dilde hizmet verecek ek moderatörler de dahil olmak üzere özel bir ekip kurmayı planlıyoruz. Roblox, Türkiye’deki yerel yasa ve düzenlemelere saygı göstermektedir. Oyuncuların ve geliştiricilerin güvenliğini öncelikli hedef olarak belirleyerek, platforma erişimin yeniden sağlanması için yerel yetkililerle ve yasal süreçlerle aktif olarak iş birliği yapıyoruz."

ROBLOX NEDIR?

Roblox, dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformlarından biri olarak öne çıkıyor. Diğer oyunlardan farklı olarak, içerik kullanıcılar tarafından üretiliyor. Dört yaş ve üzerindeki çocuklar için uygun olduğu belirtilse de, platformda bazen zararlı içeriklerin bulunduğu bildirilmişti. Kullanıcıların kurallara aykırı olarak cinsellik içeren oturumlar ve avatarlar kullandığı iddiaları, platformun güvenliği ile ilgili endişelere yol açıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.