Roboskili aileler kar yağışı altında çocuklarını andı

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, savaş uçakları bombardımanı sonucu 34 yakının kaybeden aileler, adalet arayışlarını sürdürüyor. Roboskili aileler adalet eylemlerinin 316’ıncı haftasında kar yağışı...

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, savaş uçakları bombardımanı sonucu 34 yakının kaybeden aileler, adalet arayışlarını sürdürüyor. Roboskili aileler adalet eylemlerinin 316’ıncı haftasında kar yağışı altında çocuklarının mezarlarını ziyaret etti.

ENCÜ: OHAL VE KHK DEĞİL, ADALET İSTİYORUZ
Artı Gerçek'te yer alan habere göre, mezarlık ziyaretinin katliamda yaşamını yitiren Şivan Encu'nun kardeşi Zilan Encu, aileler adına açıklama yaptı. “Bizler 316 haftadır katliamda yitirdiklerimizin huzurun da  yetkililere seslenmeye, kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz'' diyen Zilan Encü, “Ne darbe, ne OHAL, ne KHK! Hukuk istiyoruz, Adalet istiyoruz. Demokrasi istiyoruz. Roboski ve diğer bütün katliamlar aydınlatılsın sorumlular bir an önce cezalandırılsın diyoruz'' dedi.

Encü, açıklamasında OHAL’e de değindi. Roboski katliamının aydınlatılması yerine OHAL ile baskıların arttığına dikkat çekti. Encü, “OHAL dönemi boyunca milletvekillerinden gazetecilere akademisyenlerden öğretmenlere binlerce kişi tutuklandı, binlerce kişi ihraç edildi. Roboski Derneği başta olmak üzere binlerce kurum, dernek ve STK’nın faaliyetleri durduruldu. Kapılarına mühür vurularak kapatıldı''  dedi.

'FETÖ’CÜ ASKERLERİN ROBOSKİ BAĞLANTISI NE ZAMAN ARAŞTIRILACAK
Siyasi iktidara, “FETÖ’cü askerlerin Roboski bağlantısı ne zaman araştırılacak ve Roboski katliamından dolayı yargılamaları ne zaman yapılacak'' sözleri ile seslenen Encü, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Hukuk, Adalet herkes için varsa 316 haftadır burada haykırdığımız ADALET neden bize uğramıyor. Roboski için, Adalet için failler yargılansın. Adalet nöbetinde bunları sormaktan, bunları haykırmaktan ve adalet mücadelesini sürdürmekten geri durmayacağız.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Başkan Ertemur 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı yayımladı
Belediye başkanlarımıza AK Parti'ye geçmeleri için baskı yapılıyor
Erdoğan, Özel’le buluşmadan Bahçeli’ye danıştı; perde arkası hareketli
Önce il başkanları, sonra MYK değişecek
MHP yüzde 50+1'in değişmemesi gerektiğini söylüyor