Robot köpekler artık iki ayak üzerinde durabiliyor

Dört ayaklıdan iki ayaklıya geçebilen hayvanlardan sonra şimdi de iki ayak üzerinde duran robot köpekler sırasına geldi.

Geçen hafta Japonya’nın Kyoto kentinde düzenlenen 2022 IEEE/RSJ Uluslararası Akıllı Robotlar ve Sistemler Konferansı’nda (IROS 2022), Massachusetts’teki Worcester Polytechnic Institute (WPI) ve ShanghaiTech Üniversitesi’nden araştırmacılar, genelleştirilebilir bir yöntem sundular.

Raf dörtlü robot, bazı akıllı yazılımlar ve küçük bir mekanik değişiklik ile iki ayaklı hale gelebilir. Daha önce dört ayaklıdan iki ayaklıya geçebilen robotlar görmüştük, ancak ciddi maliyetlere sebep oluyordu ve karışık bir sistemleri vardı.

Bu araştırmayla ilgili benzersiz olan şey, herhangi bir dörtlüye uygulanması amaçlanmış olması, bazı çok küçük donanımlarla, dörtlü robotlar artık çok rahat iki ayaklı hale gelebiliyor.

Bu iki ayaklılaştırmanın mekanik tarafı, dört ayaklıların arka ayaklarının her birinin kaval kemiğine takılan 3D baskılı bir çubuk. Bu, robotun sağlam bir şekilde ayakta durabilmesi ve yürüyebilmesi için ek destek sağlıyor.

Bu özellikle robot ayağa kalkarken yararlı, çünkü bu işlem sırasında kütle merkezi tam olarak desteklenir. Bilim kurgu filmlerinin odak noktası haline gelen korkutucu varlıklar daha fazla hayatımıza entegre olabilir.

Joe Biden, Elon Musk’ın diğer ülkelerle ‘ilişkilerine’ gözünü dikti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek
Yapay zeka tüm marifetlerini ortaya döktü: Kraliyet ailesi 30 yıl sonra böyle görünecek
İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!