Robotaksi Cybercab, 2027'ye kadar yollarda olacak!

Elon Musk, dünya genelinde merakla beklenen Cybercab robotaksisini tanıttı. Fiyatı 30 bin doların altında olacak olan bu sürücüsüz araç, otonom ulaşımın geleceğine ışık tutuyor.

Dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk, uzun süredir beklenen robotaksi projesi olan 'Cybercab'ı dün gerçekleştirdiği etkinlikte tanıttı. Teknolojik yenilikler ve otonom sürüş sistemleri konusundaki merakları artıran bu tanıtım, yeni bir ulaşım çağının habercisi olarak değerlendiriliyor.

FİYAT VE ÜRETİM HEDEFİ

Musk, Cybercab’in fiyatının 30 bin doların altında olacağını açıkladı ve üretime 2027 yılı öncesinde başlanmayı hedeflediklerini belirtti. Bunun yanı sıra, bu robotaksinin üretim yeri hakkında detay vermedi. Cybercab, direksiyonsuz ve pedalsız tasarımıyla dikkat çekiyor. Araç, martı kanadı şeklinde açılan iki kapıya sahip.

YENİ NESİL OTONOM ARAÇ

Cybercab, tam otonom bir araç olarak konumlandırılıyor ve sürücüsüz ulaşımın geleceğini temsil ediyor. Musk, etkinlikte bu araçlardan 21’inin Tesla’nın elinde bulunduğunu, toplamda ise etkinlik alanında 50 adet otonom aracın yer aldığını açıkladı.

ŞARJ SİSTEMİ VE MALİYET

Cybercab'in mil başına maliyetinin 20 sent olması planlanıyor ve endüktif şarj sistemi ile çalışacağı bilgisi verildi. Bu sistem, kullanıcıların aracı fişe takma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

GELECEKTEKİ PLANLAR

Musk, Tesla'nın gelecek yıl Teksas ve California'da Model 3 ve Model Y elektrikli araçlarında 'denetimsiz FSD' (Tam Kendi Kendine Sürüş) sistemini devreye sokmayı planladığını da açıkladı. FSD, Tesla'nın premium sürücü destek sistemi olarak bilinirken, günümüzde 'denetimli' bir versiyonu bulunuyor.

ROBOVAN VE YENİ TEKNOLOJİLER

Etkinlikte, Cybercab’ın yanı sıra 20 yolcu taşıyabilen daha büyük ve otonom bir araç olan Robovan da sergilendi. Ayrıca, Tesla'nın insansı robotu Optimus da etkinlikte dikkat çekti. Elon Musk'ın bu tanıtımları, otomotiv endüstrisinde devrim niteliğinde yenilikler vaat ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.