Robotaksi hayatımıza giriyor: Pedal ve direksiyonu yok

Tesla, merakla beklenen robotaksi modeli Cybercab'ı tanıttı. Cybertruck'a benzeyen tasarımıyla dikkat çeken araç, direksiyon ve pedal içermeyen minimal bir iç mekan sunuyor. Gelecekte bireysel tüketicilere de sunulacak olan Cybercab'ın fiyatı, yaklaşık 30 bin dolar olarak belirlendi.

Tesla, uzun zamandır beklenen robotaksi modeli Cybercab'ı tanıttı. Dış görünümü Cybertruck'ı andıran bu yenilikçi araç, direksiyon ve pedal olmadan tasarlandı ve yalnızca taksi hizmeti için değil, bireysel kullanıcılar için de uygun hale getirildi. Fiyatı ise yaklaşık 30 bin dolar olarak açıklandı.

Tesla, uzun zamandır beklenen robotaksi modelini tanıttı. Dış görünümü Cybertruck'a benzeyen bu yeni araç, yukarı doğru açılan kelebek kapılarıyla dikkat çekiyor. Sadece taksi hizmeti için tasarlanmayan Cybercab, bireysel kullanıcılar tarafından da tercih edilebilecek.

ARAÇTA DİREKSİYON VE PEDAL YOK


Cybercab’ın tanıtımı, merak edilen birçok detayın netleşmemesiyle birlikte gerçekleşti. Dış yapısı, küçük bir tankı andıran Cybertruck’ı hatırlatan bu araç, iç kısmında gaz pedalı ve direksiyon bulundurmuyor. İç tasarımı oldukça minimal olan Cybercab, yalnızca iki koltuk ve bir eğlence ekranı içeriyor.

Elon Musk’ın açıklamalarına göre, Tesla Cybercab gelecekte bireysel tüketicilere de sunulacak. CEO, bu aracın fiyatının yaklaşık 30 bin dolar civarında olacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.