Roger Waters, Eurovision'a 'soykırım' çağrısı yaparak İsrail'in men edilmemesine tepki ver

Pink Floyd'un efsanevi solisti Roger Waters, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsrail'in Eurovision, UEFA ve FIFA organizasyonlarından men edilmesi gerektiğini savundu.

Pink Floyd'un efsanevi bas gitaristi ve solisti Roger Waters, İsrail'in Eurovision'dan men edilmesi konusundaki tartışmalara katıldı ve görüşlerini paylaştı.

İsrail'in, Eurovision'a "October Rain" (Ekim Yağmuru) şarkısıyla katılacağı ve söylentilere göre şarkının 7 Ekim'de Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu'na göndermeler içerebileceği konusundaki haberlere tepki olarak, ülkenin Eurovision'da yarışacak şarkılarının sansürlenmesi durumunda yarışmadan çekileceğini açıkladığı belirtiliyor.

İsrail'in Eurovision'dan men edilmesi gerektiğini savunan Roger Waters, sosyal medya hesabından İsrail'in açıklamasının ardından bir açıklama yaptı.

Good riddance Israel should be banned from Eurovision anyway. And Israel should be banned from FIFA and EUFA too! GENOCIDE is WRONG! https://t.co/nmhjPNURxV

— Roger Waters ✊ (@rogerwaters) February 23, 2024

'SOYKIRIM YANLIŞTIR'

Roger Waters, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa ülkelerinin katılımıyla gerçekleşen uluslararası şarkı yarışması Eurovision'un yanı sıra FIFA ve UEFA'ya da "men" çağrısı yaptı.

Waters, paylaşımında, "İyi ki kurtulduk, İsrail zaten Eurovision'dan men edilmeli. İsrail FIFA ve UEFA'dan da men edilmeli! SOYKIRIM YANLIŞTIR!" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Mart Ayında Türkiye'de Tarım-GFE Endeksi Büyük Artış Gösterdi
Gaziosmanpaşa'daki Motosiklet Kazasında Şüpheliler Yakalandı: İçişleri Bakanı Tebrik Etti
Bir çay kaşığı tüketmek kabızlığı önlüyormuş!
Slovenya, Netanyahu hakkında tutuklama emri çıkarılması talebine destek verdi
Türkiye Genelinde Uyuşturucu Operasyonu: 272 Satıcı Yakalandı, 1 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi