Rojin'in Gizemli Ölümü! Son Okuduğu Kitap ve Google Aramaları Şok Etkisi Yarattı

Van’da 27 Eylül tarihinde kaybolan ve günlerdir haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in cenazesi, Diyarbakır’da toprağa verildi. Rojin'in kaybı, ailesi ve sevenleri tarafından derin bir üzüntüyle karşılanırken, ölümüne dair gizemli perde henüz aralanmadı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan Rojin Kabaiş’in cansız bedeni, kaybolmasının 18. gününde Van’ın Tuşba ilçesi Mollakasım Mahallesi'nde, Van Gölü kıyısında bulundu.

Van Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından, baba Nizamettin Kabaiş ve yakınları tarafından alınan Rojin’in cenazesi karayoluyla Diyarbakır’a getirildi. Cenaze, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı'na götürülerek, Yeniköy Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde defnedildi.

ÖN OTOPSI TAMAMLANDI

Van Adli Tıp Kurumu'nda yapılan ön otopside, Rojin Kabaiş’in vücudunda herhangi bir darp, cebir, kesici ya da ateşli silah yaralanmasına rastlanmadığı, kemik kırığı olmadığı belirtildi. Ancak cesedin uzun süre suda kalmasından kaynaklanan deformasyonlar olduğu ifade edildi. Boyun, diz ve kol bölgelerinde renk değişiklikleri gözlemlenen Rojin’in kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla alınan numuneler, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kesin sonuçların, adli tıp incelemelerinin tamamlanmasının ardından açıklanacağı bildirildi.

ROJIN'IN SON GOOGLE ARAMALARI

Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin soruşturma devam ederken, genç kızın Google üzerinden yaptığı aramalar dikkat çekti. İddialara göre Rojin, "Otopsi nasıl yapılır?", "Ölen kişinin banka hesabındaki para ne olur?" ve "Öldükten sonra cennete nasıl girilir?" gibi konularla ilgili aramalar gerçekleştirdi. Bu detaylar, soruşturmanın seyrinde önemli bir yer tutuyor.

SON OKUDUĞU KITAP

Rojin’in kütüphaneden aldığı son kitabın Sait Faik Abasıyanık’ın "Kayıp Aranıyor" olduğu öğrenildi. Kitapla ilgili verilen bilgilere göre, hikayede Konsolos’un kızı Nevin, dünyanın iki yüzlülüğünden bıkarak içsel bir yolculuğa çıkıyor. Rojin’in son okuduğu kitabın bu temaları, olaya farklı bir boyut kazandırıyor. Yetkililer, bu kitabın Rojin’in psikolojik durumuna dair ipuçları verebileceğini belirtiyor.

Soruşturma, ölüm nedeninin kesinleşmesi için devam ediyor ve alınacak sonuçlar, olayın tam olarak aydınlatılması açısından büyük önem taşıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.