Roland Garros'ta unutulmaz zafer

Novak Djokovic, kariyerinin en az kazandığı Grand Slam'i olan Roland Garros'ta Stefanos Tsitsipas'ı 5 sete uzayan finalde 3-2 yenerek şampiyon oldu.

Yılın  2. Grand Slam’i olan Roland Garros’ta final nefesleri kesti ve 17 yıl sonra 5. sete uzayan finalde zafere uzanan raket Novak Djokovic oldu.

22 yaşında ilk Grand Slam finaline çıkan ve bunu başaran ilk Yunan raket olan Stefanos Tsitsipas, ilk iki seti kazandığı finalde 3 ve 4. setlerde dünyanın 1 numarasını direnemedi. Djokovic, 2-0 geriye düştüğü Roland Garros finalinde Yunan raketi 3-2 mağlup ederek Fransa’da 2. kez şampiyonluğa uzandı. Nefesleri kesen finalde 4 saat 11 dakika oynandı.

DJOKOVIC’TEN SÜPER GERİ DÖNÜŞ

Tsitsipas 7-6 ve 6-2 kazandığı setlerin ardından oyundan düştü. Djokovic 3. setin 4. oyununda rakibin servisini kırarak avantajı eline aldı ve 6-2 kazandığı setle birlikte durumu 2-1 yaptı.

4. sette ise Djokovic çok rahat bir oyunla rakibinin ilk iki servisini kırıp durumu 4-0 yaptı ve seti de 6-2 kazanmayı başararak finali son sete taşıdı.
5. setin 3. oyununda Djokovic, Tsitsipas’ın servisini kırdı ve finalde büyük avantajı kaptı. Oynanan diğer oyunlarda Djokovic kendi servislerini koruyarak son seti 6-4 kazanmayı bildi ve Roland Garros'ta zafere uşaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Kadınlar Futbol 3. Ligi'nde arbede: 7 oyuncu yaralandı
Galatasaray'da Başkanlık Yarışı: Dursun Özbek'e Süpriz Rakip!
Beşiktaş'ın Cenk Tosun Noktası!
İsmail Kartal: 'Mayıslar Bizim Olacak'
Fenerbahçe Beko, Play-off Serisinde 2-1 Öne Geçti ve Final Four İçin İstanbul'da Heyecan Dorukta!