Roma'da "Entelektüel Hırsız" Kitap Okurken Yakalandı

Roma'nın Prati semtinde bir hırsız, evdeki kitabı okumaya dalınca yakayı ele verdi. Giovanni Nucci'nin "Gli Dei Alle Sei" adlı eseri hırsızın dikkatini çekti, yazar ise hırsızın kitabı bitirebilmesi için ona ulaşmak istiyor.

Roma'nın Prati semtindeki bir evde 20 Ağustos'ta yaşanan hırsızlık girişimi, İtalyan basınına "Entelektüel Hırsız" başlıklarıyla yansıdı.

Bir kişinin, hırsızlık için girdiği evde ev sahibinin yatak odasında görmüş olduğu bir kitaba takıldığı ve yatağın üzerinde kitabı okumaya başladıktan kısa süre sonra durumu fark eden 71 yaşındaki ev sahibinin ihbarıyla eve gelen güvenlik güçlerince yakalandığı ifade edildi.

Hırsızın yakalanmasını sağlayan kitabın Giovanni Nucci'nin geçen yıl yazdığı, Homeros'un İlyada destanını konu alan "Gli Dei Alle Sei" adlı eser olduğu açıklandı.

38 yaşındaki hırsızın polisteki ifadesinde hırsızlık yaptığını reddederek, "Bir randevum vardı ve beklerken manzaraya bakmak için apartman terasına çıktım. Sonra aşağıdaki verandaya düştüm. Orayı pansiyon sanıyordum. Düşmenin şokundan kurtulmayı beklerken kitabı fark ettim ve beni çok etkiledi." dediği aktarıldı.

Hırsızın bu ifadesine karşın yakalandığı sırada yanındaki çantasından bazı tasarım ürünü kıyafetlerin çıktığı, bunların da başka bir yerden çaldığı ürünler olduğu, bunun da hırsızlığın ispatı sayıldığı aktarıldı.

KİTABI ONA ULAŞTIRMAK İSTİYORUM 

Olay İtalya basınında dikkat çekince gazeteciler kitabın yazarına ulaştılar. Giovanni Nucci yerel medyaya yaptığı açıklamada 'Ama bu harika bir şey' dedi ve ekledi.

Yakalanan kişiyi bulmak ve kitabı ona ulaştırmak istediğini belirten yazar "Kitabı bitiremeden tutuklanmış olacak. Kitabı bitirebilmesini istiyorum. Bu sıradışı bir olay fakat aynı zamanda içinde insanlık da barındırıyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.