Rosario'da Cessna Uçağı, Oksijen Tesisine Çarparak Yangın Çıkardı: Pilot Hayatını Kaybetti

Arjantin'in Rosario şehrinde, iki kişilik Cessna 152 uçağı tıbbi oksijen satışı yapan Air Liquide'nin merkezine çarparak kaza yaptı. Pilot hayatını kaybederken, yangın kontrol altına alındı. Yetkililer, olayın planlı bir eylem olabileceğini belirterek soruşturma başlattı.

Arjantin'in Rosario şehrinde, bir Cessna 152 uçağının tıbbi oksijen satışı yapan Air Liquide'nin merkezine çarpması sonucu pilot hayatını kaybetti. Çarpmanın ardından çıkan yangın, gaz ve oksijen tanklarının bulunduğu alanlara ulaşmadan söndürüldü ve olayın planlı bir eylem olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Arjantin'in Rosario şehrinde bir uçak kazası meydana geldi. İki kişilik tek motorlu Cessna 152 uçağı, tıbbi oksijen satışı yapan Air Liquide'nin merkezine çarptı. Kazada pilot yaşamını yitirirken, çarpmanın ardından çıkan yangın kontrol altına alındı. Alevlerin gaz ve oksijen tanklarının depolandığı alanlara ulaşması engellendi, bu da daha büyük bir faciayı önledi.

Eyalet Sivil Koruma Müdürü Marcos Escajadillo, çarpmanın etkisiyle beton bir sütunun uçağın oksijen tanklarına doğrudan çarpmasını önlediğini belirtti. 

Yetkililer, pilotun birkaç ay önce işten çıkarıldığını ve olayın planlı bir eylem olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını açıkladı. Ayrıca, pilotun kazadan önce sosyal medya hesabında patlamayı tasvir eden bir görsel paylaştığı öğrenildi. Soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.