Rosenborg’un Yıldızı Ole Saeter, Etik Değerler İçin Para Teklifini Geri Çevirdi!

Rosenborg'un Norveçli futbolcusu Ole Saeter, Maccabi Haifa'dan gelen 10 milyon kronluk transfer teklifini, insan hakları ihlalleri sebebiyle reddetti. "Hesabıma kanlı para girmesini istemiyorum," dedi.

Norveç’in Rosenborg takımında forma giyen Ole Saeter, Maccabi Haifa’dan gelen transfer teklifini geri çevirdi. Norveç devlet televizyonu TV2’nin haberine göre, İsrail Premier Ligi’nde transfer dönemi sona yaklaşırken Maccabi Haifa, Saeter’in bonservisi için Norveç kulübüne 10 milyon kronluk bir teklif yaptı.

KANLI PARA İSTEMİYORUM

Saeter, yaptığı açıklamada, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları nedeniyle transfer teklifini kabul etmediğini vurguladı. "Hesabıma kanlı para girmesini istemiyorum" diyen Saeter, Maccabi Haifa'nın "500 milyon dolar teklif etse bile, o meblağı kabul etmeyeceğini" belirtti.

DEĞERLER ÖNEMLİ

Saeter, "Paradan çok, değerler önemlidir. İnsan hakları ihlallerine karıştığı düşünülen bir ülkeden gelen teklifi kabul etmem" diyerek, transferin yalnızca maddi bir kazanç olmadığını, etik ve insani değerlerin de önemli olduğunu ifade etti. Bu durum, spor dünyasında insan hakları ve etik konularının gündeme gelmesine vesile oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.