Rotasyon Hatası Beşiktaş'ı Yaktı: Ajax Deplasmanında Şok Yenilgi!

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında Ajax'a deplasmanda 4-0 yenilerek sezonun ilk mağlubiyetini aldı. Giovanni van Bronckhorst’un rotasyon hamlesi, özellikle hücum hattında etkisizliğe neden oldu.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında deplasmanda Ajax’a 4-0 yenilerek bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un rotasyon hamlesi ise büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Sezon başında Süper Kupa’yı kazanan ve Süper Lig’de yalnızca 2 puan kaybeden Beşiktaş, Ajax karşısında büyük bir hezimet yaşadı.

Hollandalı teknik direktör, savunmada klasik 4’lüsüne sadık kalsa da, orta saha ve hücumdaki tercihleri şaşkınlıkla karşılandı. Al Musrati, Onana ve Gedson Fernandes üçlüsü orta sahada beklentilerin çok altında kalırken, kanatlarda oynayan Rafa Silva ve Rashica etkili olamadı. Forvette ise 17 yaşındaki Mustafa Erhan Hekimoğlu ilk 11’de yer aldı.

ROTASYONUN BEDELİ AĞIR OLDU

Beşiktaş’ın Ajax deplasmanında yaptığı rotasyon pahalıya mal oldu. Orta sahada Onana ve Al Musrati’nin baskı kuramaması ve dinamizmden uzak kalması, Ajax’ın hızlı ataklarına karşı siyah beyazlıları çaresiz bıraktı. En dikkat çekici nokta ise Beşiktaş’ın hücumdaki etkisizliğiydi. Siyah beyazlılar, maç boyunca kaleye tek bir isabetli şut atamazken, oyuna sonradan giren Immobile ve Semih Kılıçsoy da bu duruma çare olamadı.

ZORLU MAÇ SERİSİ KAPIDA

Ajax yenilgisi sonrası Beşiktaş’ı zorlu bir süreç bekliyor. Milli ara öncesi üst üste üç kritik maça çıkacak olan siyah beyazlılar, ligde Kayserispor ve Gaziantep FK deplasmanlarında mücadele edecek. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi’nde de Eintracht Frankfurt’u evinde ağırlayacak olan Beşiktaş, bu maçlarda galibiyet arayacak. Ajax mağlubiyetiyle UEFA Avrupa Ligi’nde grubun son sırasına gerileyen Beşiktaş, Süper Lig’de ise bir maç eksiğiyle lider Galatasaray’ın 5 puan gerisinde bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.