Rouen Katedrali’nin Restorasyonundaki Kulesinde Yangın Çıktı

Rouen Belediye Başkanı, katedralin restorasyon halindeki kulesinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktığını duyurdu. İtfaiye ekipleri olay yerinde müdahaleye başladı. Katedral çevresinde güvenlik çemberi oluşturuldu.

Rouen Katedrali’nin restorasyon aşamasındaki kulesinde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Rouen Belediye Başkanı Nicolas Mayer-Rossignol, tüm kamu kaynaklarının yangına müdahale için seferber edildiğini açıkladı. Normandiya ve Seine-Maritime Valiliği, katedralin boşaltıldığını ve çevresinde güvenlik çemberi oluşturulduğunu duyurdu.

Rouen Belediye Başkanı Nicolas Mayer-Rossignol, X (eski Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, Rouen Katedrali'nin restorasyon halindeki kulesinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktığını duyurdu. Mayer-Rossignol, yangına müdahale etmek için tüm kamu kaynaklarının seferber edildiğini belirtti.

Normandiya ve Seine-Maritime Valiliği de X hesabından yaptığı açıklamada, katedralin boşaltıldığını ve kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaştığını bildirdi. Valilik, katedralin çevresinde bir güvenlik çemberi oluşturulduğunu ve vatandaşlardan bölgeden uzak durmalarını istedi.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, tarihi katedralin restorasyon aşamasındaki kulesinden yoğun siyah dumanların yükseldiği görülüyor.

Fransız basını, olay yerinde 33 itfaiye aracıyla 63 itfaiye erinin yangına müdahale ettiğini aktardı.

11. yüzyılda inşasına başlanan ve 16. yüzyılda Rönesans döneminde tamamlanan Rouen Katedrali, kentin en önemli tarihi yapılarından biri olarak biliniyor. Katedralde 2016'dan bu yana restorasyon çalışmaları devam ediyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.