RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: Şiddet sahnelerinin ortadan kaldırılması için çabalıyoruz

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin ise dizi ve filmlerdeki şiddet sahnelerinin ortadan kaldırılması üzerine yoğun çaba harcadıklarını söyledi. "Televizyonun zararlarından nasıl korunacağımızı değil, televizyonun gücünden nasıl yararlanacağımızı konuşmalıyız"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, RTÜK tarafından düzenlenen Televizyon Dizilerinde Kadın Paneli'ne katılarak "Televizyonun toplumun algısını yönlendirmedeki etkisini sizler bire bir tecrübe ediyor, yaşıyorsunuz. Bu etkinin baş aktörleri ise diziler. Bu anlamda dizilerin insanlar ve toplum üzerindeki etkilerini dikkate almak zorundayız" dedi.

"GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ TÜRKİYE''

Bakan Göktaş, Türk dizilerinin uluslararası arenada tanınmış bir marka olduğunu ve bu durumun Türkiye'nin tanıtımı için bir fırsat olduğunu belirtti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise şiddet sahnelerinin ortadan kaldırılması için yoğun bir çaba harcadıklarını ifade etti. Bakan Göktaş, "Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye" anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayarak, kadınların güçlenmesinin toplumun sağlam temeller üzerine kurulması için önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, dizilerin toplumsal etkilerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

RTÜK Başkanı Şahin ise dizi ve filmlerdeki şiddet sahnelerinin toplumda olumsuz etkiler yarattığını ve bu tür sahnelerin sınırlanması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, yapımcıların ve televizyon kanallarının bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alkoçlar Otelcilik kredi vurgunu mu yaptı: Kredi kaçırma iddiası gerçek mi?
Ünlü yönetmenin köpeği senaristin parmağını kopardı ve yedi!
Heidi Klum'un kuzeni iç çamaşır mankeni oldu! Babası sosyal medyayı ayağa kaldırdı!
Oğuz Murat Aci'nin babası 'sansür' iddialarının ardından sessizliğini bozdu: Aradı günah çıkardı
Eski Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Poyraz kendi açıklamasına yayın yasağı getirtti