RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve Fatih Altaylı arasında "yavşak" gerilimi: "Tweet atıp silmiş&quo

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Fatih Altaylı'ya hakaret eden Milliyet yazarı Zafer Şahin’i alkışladı. Şahin, Altaylı'nın "Ayak Takımı" ifadesine yanıt olarak "yavşak" ve "faşist" ifadelerini kullandı. Altaylı, Şahin'in tweetini silip dava açma kararı aldığını duyurdu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Milliyet yazarı Zafer Şahin’in gazeteci Fatih Altaylı'ya yönelik hakaret içeren ifadelerini destekleyerek alkışladı. Şahin, Zafer Şahin’in X (eski Twitter) üzerinden Altaylı’ya "yavşak" ve "faşist" şeklinde hakaret eden tweetini alıntılayarak, bu yorumları beğendi.

Zafer Şahin, Fatih Altaylı'nın Kılıçdaroğlu’nun buluştuğu gazeteciler için "Ayak Takımı" ifadesini kullanmasına tepki gösterdi. Şahin, Altaylı’yı "yavşak" ve "her devrin adamı bir faşist" olarak nitelendirerek, bu hakaretlere karşı cevap verme hakkını kullandığını belirtti ve Altaylı'yı dava açmaya çağırdı.

Fatih Altaylı ise Şahin’in hakaret içeren tweetini sildiğini ve bu nedenle hukuki yollara başvuracağını duyurdu. RTÜK Başkanı Şahin'in, Şahin’in tweetini alkışlaması, kamuoyunda geniş bir yankı buldu.

Konu hakkında YouTube kanalında konuşan Altaylı, şunları söyledi:

"RTÜK Başkanı doğrudan doğruya bana hakaret eden bir tweet atmış, kendine yakışan şekilde bana yavşak demiş. Bana ne dediyse mislisi kendisidir. Bir süre sonra da silmiş. Bende ekran görüntüsü var, bilsin. Bir kamu görevlisi olarak yaptığı için mahkemeye vereceğim. RTÜK'te benimle ilgili toplantılara katılmaması yönünde bir talebim olacak yargıdan. Kendisiyle mahkemede hesaplaşacağız. Bana layık görmüş olduğu sıfat ona daha çok yakışır."

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.