RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den itiraf: 'Ceza verdiğimiz dizi ve programlar daha çok izleniyor'

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, şiddet içerikli yayınlarla ilgili ceza uygulamalarını eleştirerek, medya yöneticilerine reyting hırsına kapılmamaları çağrısında bulundu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, şiddet içerikli yayınlarla ilgili yaptığı açıklamada, ceza uygulamalarına karşı olduğunu vurguladı. "Adım cezacı başkana çıktı, artık bunu ceza ile çözmek istemiyorum," diyen Şahin, medya yöneticilerine de önemli bir mesaj iletti: "Reyting denilen şehvete kapılmayın." 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın düzenlediği "Kültür, Sanat ve Medyanın Dönüştürücü Gücüyle Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi" toplantısında konuşan Şahin, gündüz kuşağı programları ve haber bültenlerinde sürekli şiddet içeriklerine yer verilmesinin yanlış olduğunu belirtti. Çocukların ekran başında olduğu saatlerde şiddet içeriğinin filtresiz sunulmasını eleştirerek, "Toplumsal olarak hepimize görevler düşüyor," dedi.

Şahin, şiddet içeriği yayınlarının reyting listelerinden çıkarılabileceğini ve bu konuda diğer ilgili kurumlarla işbirliği yapabileceklerini ifade etti. "Gerekirse reyting listesinde değişiklik yapalım; şiddet içerikleri orada olmasın, temiz yayıncılık olsun," şeklinde konuştu. Ayrıca, ceza uygulamalarının aksine şiddet içerikli yayınların daha fazla izlendiğini vurgulayarak, "Ceza vermek çözüm değil," ifadesini kullandı.

Son olarak, ufak bir kanun teklifiyle şiddet yanlısı yayınların sorununu tamamen çözmenin mümkün olduğunu belirten Şahin, medya yöneticilerine bu konuda daha sorumlu davranmaları çağrısında bulundu: "Bu mu isteniyor, arkadaşlar?"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.