RTÜK Başkanı: "Hakaret içeren sosyal medya yayınları inceleme altında"

RTÜK Başkanı, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası sosyal medya platformlarında yapılan hakaret içerikli yayınlara karşı inceleme başlattıklarını duyurdu. Fenerbahçe ise, RTÜK'ün bu tutumunu desteklediklerini ifade etti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası sosyal medya platformlarında yapılan hakaret içerikli yayınlar üzerine inceleme başlatıldığını belirtti. Şahin, "Hakaret, haddini aşma ve ayrıştırıcı dil içeren her türlü yayına karşıyız. Topluma zarar veren söylemlere göz yumamayız" dedi.

RTÜK yönetimi, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası sosyal medya mecralarındaki yayınların denetimi için Youtube ile görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, mobil uygulamalar aracılığıyla yayın yapan kuruluşların RTÜK lisansı alması gerekliliği vurgulandı.

Başkan Şahin, her alanda geçerli olmak üzere, hakaret içeren ve toplumu ayrıştıran yayınlara karşı olduklarını yineledi. "Spor veya diğer alanlarda, medya mensuplarının toplumu olumsuz etkileyen ifadelerine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe ise, RTÜK Başkanı Şahin'in açıklamalarını destekleyerek, kulübün ve değerlerinin haksız saldırılara maruz kalanlar için aynı tutumu beklediklerini belirtti.

FENERBAHÇE'NİN AÇIKLAMASI

Fenerbahçe, sosyal medya hesabından RTÜK Başkanı Şahin'in açıklamasını paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

"Açıklamanızı dikkatle takip ettik. Aynı duruş, tavır ve yaklaşımı, yıllardır Fenerbahçe Spor Kulübü ve değerleri hakkında haksız, hadsiz ve üslupsuz şekilde saldıranlar için de ortaya koymanızı beklediğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

UEFA Başkanı Rosetti, EURO 2024 Öncesi Hakem-Kaptan İletişimini Güçlendirmeyi Hedefliyor
Galatasaray'ın Şampiyonluk Yolunda Kritik Adım: Okan Buruk'un Stoper Tercihi Değişiyor!
Galatasaray, Şampiyonluk İçin TFF'ye Başvurdu: Kupa Sevinci Derbiye Mi Kaldırılacak?
Beşiktaş, Dortmund'un Yıldız Forveti Sebastien Haller'in Peşinde
NBA Yarı Finalinde Celtics ve Thunder'dan Kritik Galibiyetler!