RTÜK Başkanı Şahin açıkladı: "Kadını aşağılayan yapımlara izin vermedik"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, bir televizyon kanalında yayınlanan "Taş Kağıt Makas" adlı dizide yer alan sahneye ilişkin, "Kadını aşağılayıp meta olarak görülmesine neden olan ve kadın istismarı içeren yapımlara izin vermedik" dedi.

Şahin, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Kadın istismarını içeren ve kadınlarımızı aşağılayan yapımlar dikkatimizdedir. Kadınlar ve çocuklar için sınırlarımız bellidir. Bu konuda hassasız ve dikkatli bir şekilde devam edeceğiz. Tartışmalı sahneler içeren bir diziye karşı vatandaşlarımızın ve duyarlı sivil toplum kuruluşlarının tepkilerini takip ediyoruz. Yayın ilkelerini ihlal ettiği değerlendirilen sahnelerin bulunduğu dizi hakkında gerekli incelemeyi başlattık. Kadınları aşağılayan ve istismar eden yapımlara hiçbir zaman izin vermedik ve vermeyeceğiz" şeklinde ifade etti.

'KADINI AŞAĞILAYAN YAPIMLARA ASLA İZİN VERMEDİK'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, "Taş Kağıt Makas" adlı dizideki bir sahneye ilişkin olarak, kadını aşağılamaya ve onu bir meta gibi göstermeye yönelik yapımlara asla izin vermediklerini belirtti.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kadınları istismar eden ve onları aşağılayan yapımların dikkatlerinde olduğunu vurguladı. Kadınlar ve çocuklar için belirledikleri kırmızı çizginin altını çizen Şahin, bu konuda hassasiyetle ilerleyeceklerini ve vatandaşlar ile duyarlı sivil toplum kuruluşlarının tepkilerini yakından takip ettiklerini dile getirdi. Yayına başladığı andan itibaren dizi içerisinde yer alan ve yayın ilkelerini ihlal ettiği değerlendirilen tartışmalı sahnelerin inceleneceğini belirten Şahin, kadınları aşağılamaya ve istismara sebebiyet veren yapımlara hiçbir zaman izin vermediklerini ve vermeyeceklerini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Mona Lisa'nın Gizemi Çözüldü: Arka Planın Gerçek Yeri Belirlendi!
Sertab Erener'den Eurovision Sahnesinde Unutulmaz Performans
Sertab Erener, 21 Yıl Sonra Eurovision Sahnesinde: "Everyway That I Can" Şarkısıyla Geri Döndü!
İngiliz rock grubu Wishbone Ash, İstanbul'da konser verecek!
Tarih teknolojiyle buluştu: Binlerce yıllık 2 bin tablet, yapay zekayla okundu!