RTÜK Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar dizilerini mi hedef almış durumda?

RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) Başkanı Ebubekir Şahin, yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızın büyük ölçüde rahatsız olduğu yapımlarla ilgili olarak seyretme uzmanlarımız dikkatli bir şekilde hazır bulunmaktadır” şeklinde ifadeler kullandı.

Son zamanların en çok konuşulan ve ilgi gören dizileri olan Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar ile ilgili bir işlem başlatılacağı iddiaları gündeme geldi. Uzun süredir iktidar çevreleri tarafından eleştirilen bu dizilerin şimdi de RTÜK'ün dikkatini çektiği belirtiliyor. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in yaptığı son açıklamalarda, bu yapımları dolaylı olarak hedef aldığı düşünülüyor. 

Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda "Uzmanlarımız teyakkuzdadır" ifadesini kullandı. Bu açıklamanın ardından ortaya atılan iddiaların doğruluğunun önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Şahin’in paylaşımı şu şekilde:

"Üst Kurulumuz yeni yayın döneminde dizi filmlerle ilgili denetim sürecini titizlikle yerine getirmektedir. Hem çok izlenen hem de çokça şikâyet edilen yapımlar olan dizi filmler, yayıncılık ilkelerini ihlal ettikleri durumlarda toplumsal refleksleri de beraberinde getirmektedir.

Yeni bir yayın döneminin başlangıcında yurttaşlarımızın çokça rahatsız olduğu yapımlarla ilgili seyretme uzmanlarımız teyakkuzdadır. Bu minvalde toplumumuzda tepkiyle karşılanan, millî güvenliğimizi ihlal ettiği iddia edilen dizilerle ilgili takibimiz aralıksız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Gerekli araştırmalardan sonra yasa ihlali yapan yapımlar var ise gerekli müeyyideler uygulanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.