RTÜK, TRT Haber'in Seçim Yayınlarını Denetlemeye Aldı: Taraf Tutma İddiaları İnceleniyor

RTÜK, Tuncay Keser ve İlhan Taşçı'nın şikayeti üzerine TRT Haber'in seçim yayınlarını denetlemeye aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP adaylarının yer aldığı reklamların seçim yasaklarına rağmen yayınlanması inceleniyor. RTÜK, bu ay içinde karar verebilir.

RTÜK, Tuncay Keser ve İlhan Taşçı'nın şikayeti üzerine TRT Haber'in seçim yayınlarını denetlemeye aldı. Habere göre, 31 Mart'ta seçim yasaklarının başlamasına rağmen kanalın Erdoğan ve AKP adaylarını içeren reklamları yayınlaması dikkat çekti. RTÜK, bu olayı inceliyor ve kararını bu ay içinde verebilir. Bu giriş, medya denetimi ve seçim süreciyle ilgili kamuoyunun dikkatini çekebilir.

RTÜK üyeleri Tuncay Keser ve İlhan Taşçı’nın TRT Haber’in seçim yayınlarının tef taraflı olması gerekçesiyle Üst Kurul tarafından denetlenmesi talebi kabul edildi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, söz konusu şikayetin incelenmesine karar verdi. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, RTÜK, 31 Mart günü seçim yasaklarının başlamasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye adayı Hamza Dağ, AKP’nin Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü’nün yer aldığı reklam filmlerini gün boyunca ekranlara yansıtmıştı. Erdoğan, Kurum ve AKP propagandası yapan TRT Haber’in o günkü yayınları incelenmeye alındı. RTÜK, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’ne ilişkin FOX TV ve Halk TV’ye yüzde 5, Tele1’e yüzde 3 oranında reklam gelirlerine ceza vermişti. TRT Haber’in seçim yayınlarına ilişkin RTÜK’ün bu ay içinde karar verebileceği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Emekliler artık o avantajlardan faydalanabilecek
İçişleri Bakanı: 77 Şehirde Silah Kaçakçılarına Karşı Kapsamlı Operasyon
İzmir'de Sokak Tartışması Kanla Bitti: Hastane Çalışanı Yaşamını Yitirdi
Çöp konteynerine atılan çuvaldan 6 köpek yavrusu çıktı
Canlı yayında 8 yaşındaki kızı için 'müstehcen' ifadeler kullanan kadına gözaltı