RTÜK üyesinden 'Habertürk' cezası açıklaması!

RTÜK, Habertürk kanalına CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılar'a verilmesine yönelik sözleri nedeniyle 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) üyesi Okan Konuralp,  CHP'li vekil Ali Mahir Başarır’ın sözleri nedeniyle Habertürk’e verilen cezada CHP’li üye İlhan Taşçı ile beraber karşı oy kullandıklarını açıklayarak “Yaptırıma dayanak olan uzman raporunun eksik olması, bazı ifadelerin değerlendirilmesinde yanlışlıklar bulunduğu gerekçeleriyle kurulun oy çokluğuyla aldığı karara katılmadım” dedi.

RTÜK, Habertürk kanalına CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılar'a verilmesine yönelik sözleri nedeniyle 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan para cezası verdi. RTÜK’ün CHP’li üyeleri Okan Konuralp ve İlhan Taşçı ceza kararına karşı oy kullandı. RTÜK’ün CHP’li üyesi Okan Konuralp, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yaptırıma dayanak olan uzman raporunun eksik olması, bazı ifadelerin değerlendirilmesinde yanlışlıklar bulunduğu gerekçeleriyle kurulun oy çokluğuyla aldığı karara katılmadım” dedi. Konuralp, CHP’li Başarır’ın program içerisinde kendisini izah ettiğini, RTÜK içtihatlarına uygun olarak da yayın moderatörünün buna izin verdiğini hatırlattı.    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Yarış başlıyor! Çin'den gelen BYD Seagull, elektrikli Panda'nın önünde!
Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
Fiat Egea parasına 7 kişilik SUV: Bu araç yok satar
En ucuz Fiat Egea 1 milyonu aştı: İşte fiyat listesi
Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı