RTÜK ve mahkeme kararıyla 'Kızıl Goncalar' yayını durduruldu: "Yayın yapamıyoruz"

FOX TV ekranlarında yayınlanan "Kızıl Goncalar" dizisi, tarikatlar ve medya tarafından hedef gösterilmesinin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından verilen program durdurma cezasını mahkeme onayladı.

Bir süredir tartışmalara neden olan ve tarikatlar ile yandaş medya tarafından hedef gösterilen "Kızıl Goncalar" dizisi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından verilen yayın durdurma cezasıyla karşılaştı. İdare mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi, RTÜK'ün cezasını onayladı, dizinin çekim izinleri iptal edildi.

HEDEF GÖSTERİLEN İÇERİK: DİZİYE İKİ KEZ PROGRAM DURDURMA CEZASI

Dizinin içeriği, tarikatlara mensup çocukların küçük yaşta evlendirilmesi, eğitim haklarından mahrum bırakılması ve Kuran Kursu'ndaki şiddeti konu alması nedeniyle eleştirilmiş, RTÜK ise "toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılıklar" içerdiği gerekçesiyle diziyi hedef almıştı. RTÜK, FOX TV'ye yüzde 3 idari para cezası ve iki kez program durdurma yaptırımı uygulamıştı.

MAHKEME ONAYIYLA YAYIN DURDU: ÇEKİM İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ

Dizinin çekim izinleri iptal edilirken, programın yayınına son verildi. Mahkeme, RTÜK'ün verdiği yayın durdurma kararını onayladı. Yapımcı Faruk Turgut, "Bu akşam yayın yok. İdare mahkemesi ve Bölge idare mahkemesi, RTÜK verdiği yayın durdurma kararını onayladı. Kızıl Goncalar’ın yayınını yapamıyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

CEMAATLERİN BASKISI VE RTÜK TEPKİSİ: 'BÖREK SAHNESİ' TARTIŞMASI

Dizinin özellikle bir sahnesi olan 'börek sahnesi' nedeniyle RTÜK CHP'li üyesi Tuncer Keser tarafından gündeme getirilmişti. Cemaatler, diziyi hedef göstererek sosyal medya üzerinden çağrı yapmış, "Allah Teala’nın isimlerini, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i, dini-tasavvufi kavramlarımızı, mezhep ve tarikat gibi manevi kurumlarımızı, hacı ve hoca gibi çeşitli unvanları hedef alarak dinimizi ve dindarlarımızı aşağılamayı amaç edindiği anlaşılan yayın ve yapımların günümüz medyasında görülebilmesi asla kabul edilemez bir durumdur." şeklinde tepki göstermişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yaşam Haberleri

17 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
Kendisini 'cinsel terapist' olarak tanıtan Buse Aydın'a ağır ceza
Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente sağanak yağış uyarısı
Bilim insanları, insanları dondurup yeniden hayata döndürmenin yolunu buldu!
Biber alırken tatmadan acı olduğunu anlamanın yolu!