RTÜK'ten Kızıl Goncalara Ceza! 'Tarikatlar rahatsızdı'

RTÜK, 'Kızıl Goncalar' dizisine toplumsal değerlere aykırılık gerekçesiyle %3 idari para ve 2 kez program durdurma cezası verdi. Üye İlhan Taşçı, sosyal medyada tepki gösterdi: 'RTÜK tarikat ve cemaatlere boyun eğdi!'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), düzenlediği haftalık olağan toplantısında, Tarikat ve cemaatlerin iç yüzünü kurgusal olarak anlatan "Kızıl Goncalar" adlı dizinin hakkında gelen şikayetlere ve başlatılan incelemelere karşılık aldığı kararı açıkladı. Üst Kurul, diziyi "toplumun milli ve manevi değerlerine" aykırılık gerekçesiyle %3 idari para cezasına çarptırmış, ayrıca 2 kez de program durdurma cezası vermiştir.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK) İlhan Taşçı, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "RTÜK tarikat ve cemaatlere boyun eğdi!" diyerek, "Tarikat ve cemaatlerin iç yüzünü kurgusal olarak anlatan Kızıl Goncalar dizisine 'toplumun milli ve manevi değerlerine' aykırılıktan Üst Kurul %3 idari para, 2 kez de program durdurma cezası verdi." ifadelerini kullanarak eleştirisini dile getirdi.

KIZIL GONCALAR DİZİSİ

"Kızıl Goncalar," Gold Film imzalı, ilk bölümü 18 Aralık 2023 tarihinde yayımlanan, yönetmenliğini Ömür Atay ve Özgür Sevimli'nin üstlendiği, senaristliğini Şükrü Necati Şahin'in kaleme aldığı dram türündeki Türk televizyon dizisidir. Başrollerini Özgü Namal ve Özcan Deniz paylaşmaktadır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti